Liigat

Fälden jatkaa TPS-paidassa – jatkosopimus ulottuu kevääseen 2025 saakka

25.09.
2022
Liigat

Fälden on ollut vahva lukko TPS:n maalilla. Kuva: Riku Laukkanen

TPS julkaisi perjantaina maalivahti Oskari Fäldenin jatkosopimuksen.

22-vuotias Fälden on pelannut TPS:n riveissä pikkujunioreista lähtien. Liigatasolla otteluita MM-joukkueeseen ehdolla olevalle maalivahdille on kertynyt yhteensä 105. Viime kaudella Fälden pelasi runkosarjassa 20 ottelua, joissa hänen torjuntaprosentti oli 78,64.

– Hyvillä mielin olen tietysti jatkosta. On hienoa jatkaa tutussa laadukkaassa ympäristössä harjoittelua sekä pyrkiä kehittymään pelaajana mahdollisimman paljon. TPS on ollut hyvä kasvupaikka mun uralla ja uskon, että se on sitä myös tästä eteenpäin. Henkilökohtaisia tavoitteita on seuraavien askelten ottaminen uralla eteenpäin, ja tasainen hyvä suorittaminen pelistä peliin. Yhtenä isona tavoitteena on myös maajoukkueen matkassa oleminen, Fälden kertoi uutisessa.

Fäldenin jatkosopimuksen myötä joukkueen maalivahtitilanne on seuran urheilujohtaja Perttu Kytöhongan mukaan hyvällä mallilla.

– Pyry Luukkosen lopetettua keväällä 2019 upean peliuransa seura teki erittäin fiksun ratkaisun luottamalla Oskariin ja Olli Kuismaan. He ovat nuoresta iästään huolimatta huolehtineet siitä, että TPS:llä ei ole ollut orastavaa eikä akuuttia maalivahtiongelmaa.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on journalismin opiskelija ja Pääkallon toimittaja.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.