IS: Peltola puolusti Classicin lausuntoa Lastikan tapauksesta – “Tosi valitettavaa jos joku tulkitsee näin”

Peltola ei ollut tyytyväinen, että Lastikan tilanne eteni kurinpidon käsittelyyn. Kuva: Jarmo Koskela

Peltola ei ollut tyytyväinen, että Lastikan tilanne eteni kurinpidon käsittelyyn. Kuva: Jarmo Koskela

Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola vastasi Ilta-Sanomien artikkelissa kysymyksiin liittyen seuran hämmentävään lausuntoon lajin kurinpidosta.

Viime sunnuntaina Jymyn ja Classicin välisessä ottelussa Classic-hyökkääjä Ville Lastikan kyynärpää osui Jymyn Eemeli Karjanlahden päähän Lastikan ollessa pallollinen pelaaja. Tilanne eteni kurinpidon käsiteltäväksi videotutkintapyynnön kautta, mutta vierasjoukkueen hyökkääjälle ei tuomittu tapauksesta pelikieltoa.

Artikkelissa julkaistiin Classicin vastineen viimeinen kappale, joka sen mukaan herätti erityisesti huomiota:

Lastikan tilanteen nostaminen pelkästään kurinpidon tutkintaan osoittaa, että liigan kurinpidon linjaukset ovat lajia urheilullisesti ja markkinoinnillisesti vahingoittavalla tiellä.

– Ei minulla ole Classicin vastineeseen sen kummempaa lisättävää. Kyllä tässä lajissa pitää uskaltaa syöttää. Se on Classicin näkemys. Jokainen urheilusta ymmärtävä, joka tilanteen katsoo, ymmärtää että siinä ei ole minkäänlaista vahingoittamistarkoitusta, Peltola linjaa Ilta-Sanomille.

– Heidän ei tarvitse miettiä markkinointia, mutta heidän toimenpiteet saattavat vaikuttaa imagoon ja markkinointiin, hän jatkoi.

Jutun mukaan Lastikan tapauksen päätymistä kurinpitoon voidaan pitää seurauksena lajin uusista linjauksista päähän kohdistuviin kontakteihin liittyen. Alkaneella kaudella kahdessa pelikieltoon johtaneessa päätöksessä on kirjoitettu, että pelirangaistuksen arvoinen päähän kohdistuva rike tarkoittaa automaattista kahden ottelun pelikieltoa.

Artikkelissa nostetaan esille myös entisen Classicin ja maajoukkueen puolustajan Krister Savosen uran päättyminen aivotärähdykseen, mikä sinänsä asettaa Classicin lausunnon vielä erikoisempaan valoon. Peltola korostaa, että seura ei kuitenkaan missään tapauksessa vähättele päävammoja.

– Tosi valitettavaa jos joku tulkitsee näin, tosi valitettavaa.

– Haluan painottaa, että törkeydet pitää kytkeä pois. Se on päivänselvä asia. Mutta kyllä syöttämisen ja laukaisemisen pitää saada hommassa jatkua, Peltola päätti.