Divarit

Karhujen päävalmentaja joukkueen haastavasta pelaajatilanteesta: “En usko, että siinä nyt enää mitään riskiä on”

21.09.
2022
Divarit

Karhujen kokoonpano kauden avausottelussa herätti ihmetystä. Kuva: Esa Jokinen

Porin Karhut aloitti Divari-urakkansa lauantaina Hämeenlinnan Steelersiä vastaan. Ottelu herätti ihmetystä, sillä vierasjoukkueen kokoonpanoon oli merkitty ainoastaan 11 kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti. Samaan aikaan Karhujen P22-joukkue valmistautui Espoossa otteluun Indiansia vastaan yhdeksän kenttäpelaajan ja yhden maalivahdin voimin.

Pääkallo tiedusteli viikonlopun tilannetta miesten Divarijoukkueen päävalmentaja Jani Rajalalta, jonka mukaan pelaajatilanne ei ole niin huolestuttava kuin miltä viikonloppuna näytti, mutta on hyvin mahdollista, että kokoonpanojen suhteen tullaan tekemään kompromisseja kauden mittaan. Ainakaan miesten pelissä kapea kokoonpano ei haitannut, sillä se kaatoi Steelersin maalein 8-4.

Mikä on miesten edustuksen ja P22-joukkueen pelaajatilanne tällä hetkellä?

– Nyt on ollut sairauspoissaoloja, ja tossa tuli kuumeaalto viime viikolla. Lauantain P22-peliä yritettiin siirtää, mutta sarjavastaava ilmoitti, että peli tullaan pelaamaan. Jos en olisi antanut edustuksen pelaajaringistä pelaajia, niin ne olisi mennyt pelaamaan viidellä tai neljällä pelaajalla. Perjantaina ne pelasi yhdeksällä, missä oli kolme meidän runkopelaajaa edustuksesta mukana. Lauantaina meidän 11 pelaajasta kolmella oli sellainen 40 minuutin P22 SM-sarjapeli alla.

– Tilanne oli sen takia huono, että meillä oli edustuksen runkopelaajista pari tiedossa olevaa poissaoloa ollut jo pitkään. Yhdellä pelaajalla oli yhdet isot juhlat ja toinen oli matkoilla, mitkä oli jo etukäteen tiedossa. Sitten tuli tämä kuumeaaltoilu niin homma meni vähän sekaisin.

– P17-joukkueella oli myös silloin peli niin ei sieltäkään oikein saatu apuja. Niin paljon on nyt päällekkäisyyksiä, että se väkisinkin vaikuttaa tohon, ja se ei ole tietenkään pelaajan kehityksen tai minkään kannalta hyvä, että mennään kahdeksalla, yhdeksällä tai kymmenellä pelaajalla.

Onko tilanteeseen kuitenkin odotettavissa parannusta?

– Kyllä meillä sillain, että meillä on nyt tietääkseni yksi vain kipeänä. Ensi viikonloppunakin meillä on edustuksella Rauman SalBaa vastaan peli, ja P22 pelaa molempina päivinä. Kyllä meillä pitäisi lauantaina olla kolme kenttää, ja rosterissa voi olla joku uusikin tuttavuus silloin, mutta katsotaan sitä sitten vielä lisää.

– Pelaajat on tiukalla kun osa olisi pelannut periaatteessa kahta tai kolmea sarjaa. Nyt tietenkin kahta sarjaa, koska P19 SM-sarjapaikasta luovuttiin.

Riittääkö pelaajia jatkossa molempiin joukkueisiin, kun pelit osuvat lähekkäin vai onko olemassa riski, että joukkuetta ei yksinkertaisesti saada kasaan?

– En usko, että siinä nyt enää mitään riskiä on. Riski on siinä, että voi tulla sellaisia pelejä, joissa vahvuus ei ole kauhean iso. Meidän pitää tietenkin tiivistää yhteistyötä vielä P17-ikäisten kanssa, ja sitten itse laskin, että ollaan varmasti jollain tasolla yksi Divarin kovimmista joukkueista. Täytyy budjetoida sitten tietyt asiat niin, että jokaista peliä ei tarvitse voittaa kuitenkaan, vaikka nousisit tai voittaisit jotain.

– Ehkä eniten ajattelen tässä pelaajaa ja sen kehitystä. Meidän pitää jotenkin löytää siihen seuran sisällä toimiva ratkaisu, jos niitä pelejä on peräkkäin tai päällekkäin, että saadaan sekä edustukseen että myös junioripeleihin hyvä kokoonpano. Uskon, että Karhujen P22-joukkue pystyy haastamaan sarjassaan minkä tahansa joukkueen, jos siellä on kaikki pelaajat paikalla, ja myös ne, jotka edustuksessakin pelaavat.

– Ei me varmaan olla ainoa seura, missä on sitä niin sanottua ongelmaa tai sellaista, missä joudutaan vähän pohtimaan, että missä pelataan milloinkin.

Poissaoloja lukuunottamatta pelaajia riittää siis hyvin?

– Juu, kyllä siis sillain kohtuu hyvin, että tottakai jos on vaikka peräkkäisinä päivinä peli niin joka tapauksessa joudutaan aina vähän katsomaan minkälaisella rosterilla mennään, että ei niitä silti ole liikaa tähän edustukseen ja P22-joukkueeseen.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on urheilujournalismin opiskelija ja Pääkallon työharjoittelija.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.