Karhuorganisaatioon muutoksia – toiminnanjohtajan ja seurakoordinaattorin paikat täytettiin

Viime kaudella Karhuja liigatasolla kipparoinut Salonen aloittaa uudessa pestissä seurassa. Kuva: Esa Jokinen

Viime kaudella Karhuja liigatasolla kipparoinut Salonen aloittaa uudessa pestissä seurassa. Kuva: Esa Jokinen

Porin Karhut tiedotti perjantaina seuraorganisaatiota koskevista muutoksista. Ville Salonen nimitettiin uudeksi toiminnanjohtajaksi, kun taas Jarkko Hellberg aloittaa seurakoordinaattorin tehtävissä.

Nimityksien taustalla seuralla on halu kehittää toimintaansa sekä junioreiden että edustusjoukkueiden osalta. Katseet on suunnattu tulevaisuuteen.

– Koska seuran toiminta-ajatus on tarjota laadukasta salibandy- ja liikuntavalmennusta, alettiin pohtia, miten tämä näkyy arjessa. Seurassa on paljon vapaaehtoistyöntekijöitä, joten toimintaa kehittämään tarvittiin myös palkattuja työntekijöitä. Joukkueet tarvitsevat tukea ja tavoitteena onkin luoda toimiva rajapinta ja yhteyshenkilöt seuran ja joukkueiden välille, Karhujen puheenjohtaja Ville Pietilä avasi tilannetta tiedotteessa.

Karhujen pitkäaikainen pelaaja ja seuratyöntekijä, Salonen, lopetti pelaajauransa viime kauteen. Toiminnanjohtajana hän vastaa esimerkiksi seuran kehityksestä, taloudesta, yhteistyökumppanuuksista sekä yhteistyöstä eri sidosryhmien kanssa. Hänen mukaan seuran pitkän tähtäimen tavoitteena on kehittää seuraa ja organisaatiota askel askeleelta liigatasoiseksi. Ensin nousemalla takaisin korkeimmalle sarjatasolle ja sitten vakiinnuttamalla paikan siellä.

– Toimintaympäristö on tuttu, sillä olen toiminut seuratyöntekijän roolissa seurassa vuodesta 2015 ja pelaajana jo vuodesta 2004. Näkemyksiä asioihin löytyy siis kaukalon molemmin puolin. Nyt uudessa roolissa pääsen toden teolla vaikuttamaan ja kehittämään entistä
vahvempaa Karhuperhettä yhdessä valmennuspäällikön, seurakoordinaattorin sekä seuran hallituksen kanssa, Salonen kertoi.

Hellberg on puolestaan aloittanut osa-aikaisena uudessa pestissään seurakoordinaattorina. Hänen tehtäviin kuuluvat esimerkiksi seuratapahtumien organisointi ja koordinointi. Lisäksi Hellbergin tavoitteena on saada harrastajamäärät uudelleen kasvuun, ja samalla kehittää pelaajapolkua.

– Tuon organisaatioon yli 20 vuoden kokemuksen juniorisalibandysta ja seuratyöstä. Uskon pitkän taustani lasten ja nuorten kanssa työskentelystä tuovan seuralle jotain uutta näkökulmaa. Lisäksi isona tavoitteena on tarjota pelaajille sellaiset olosuhteet, että pelaajien ei tarvitse lähteä muualle kehittyäkseen pelaajaurallaan, Hellberg sanoitti.