Liigat

Karvonen selätti viime kauden vaikeudet ja nauttii jälleen pelaamisesta: “Päällimmäisenä mielessä on vaan pelata ehjä kausi”

30.09.
2022
Liigat

Karvonen viimeisteli sunnuntaina kaksi maalia FBC Turun verkkoon. Kuva: Ari Arola

OLS:n alkukausi ei ole ollut paras mahdollinen, sillä neljän ottelun jälkeen joukkueella on kasassa ainoastaan yksi jatkoaikavoitto ja kolme tappiota. Oululaisten kannalta positiivista on kuitenkin se, että viime kauden pitkälti sivussa ollut Valte Karvonen on jälleen täydessä pelikunnossa.

Kaksi kautta sitten OLS:n tehokkaimpiin pelaajiin lukeutunut Karvonen pelasi viime kaudella runkosarjassa ainoastaan kahdeksan ottelua. Syynä tähän oli ylirasitus, jonka seurauksena viime kausi meni hyökkääjältä lähes kokonaan ohi. Karvonen kertoi, että kuntoutumisen taustalla tärkeintä oli lepääminen.

– Neljä kuukautta olin kokonaan urheilematta, ja siinä alkoi oireet pikku hiljaa helpottamaan. Pääsin tosi kevyesti harjoitteluun kiinni ja siitä sitten lähdin rakentamaan.

24-vuotias Karvonen pystyi valmistautumaan alkaneeseen kauteen täysillä, vaikka vaikeammat hetket olivat edelleen tuoreena muistissa.

– Kesällä pystyin jo hyvin harjoittelemaan. Kyllähän se kuitenkin säilyi mielessä mukana koko ajan, ja lähinnä oikeastaan vain seurasin tarkemmin omaa rasitusta ja ehkä muutin pikkuisen harjoittelua. Piti enemmän juosta ja tehdä peruskuntoharjoittelua, koska kunto oli niin surkea silloin kun kausi loppui. Piti lähteä sieltä perus hommista rakentamaan.

– Kyllä mä pystyin kesän ihan täysipainoisesti harjoittelemaan, ettei siinä ollut sellaista ongelmaa.

Neljään ensimmäiseen otteluun Karvonen on iskenyt tehot 3+0 ja hänen mukaan kahden vuoden takainen huippuvire olisi jälleen löytynyt. OLS majailee parhaillaan runkosarjan toiseksi viimeisellä sijalla, joten parannettavaa tietenkin löytyy myös.

– Mun mielestä on mennyt ihan hyvin vaikka joukkueen kanssa on ollut pikkuisen hankaluuksia. Eka peli oli itseltä ja joukkueelta surkea, mutta sen jälkeen parannettiin ja mun mielestä pelattu ihan hyviä pelejä. Viimeisimpänä Turku-pelin sulaminen oli kyllä aika paha.

– Pelaaminen on kuitenkin ollut tosi kivaa ja päässyt taas hyvään kuntoon niin se on näkynyt siinä, että on pystynyt pelaamaan samalla tasolla kuin pari vuotta sitten.

Tuloksia lukuun ottamatta pelaaminen on siis tuntunut hyvältä?

– On, tosi hyvältä. Olen nauttinut, ja on ollut sellainen fiilis, että pystyy taas jotain siellä kentällä tekemään.

Karvonen havahtui kärsivänsä ylirasituksesta viime vuoden toukokuussa kesken maajoukkueleirin, jolloin harjoitteleminen loppui kuin seinään, ja rajut oireet alkoivat. Tällä hetkellä Karvoselle on tärkeintä se, että hän pääsee ylipäätään pelaamaan, mutta tavoitteet ovat korkealla, niin kuin kuuluukin.

– Päällimmäisenä mielessä on vaan pelata ehjä kausi, kun viime kausi meni oikeastaan täysin ohi. En ole päästänyt ajatuksia laukkaamaan sen pidemmälle. Haluan kuitenkin pärjätä sählyssä ja panostan tähän hommaan. Maajoukkue on sellainen unelma tai tavoite, että kyllä mä sinne joskus haluan, mutta se on tosi kaukana vielä tällä hetkellä.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on journalismin opiskelija ja Pääkallon toimittaja.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.