Liigat

Kauppiselle ei pelikieltoa – ”On kyse enemmän kamppailutilanteessa syntyneestä vahingosta ”

25.09.
2022
Liigat

Kuva: salibandy.fi

Salibandyliiton kurinpitodelegaatio tutki viikonloppuna FBC Turun Pyry Kauppiselle tuomitun pelirangaistuksen.

Kurinpitodelegaatio kumosi pelirangaistuksen äänin 2-1.

Tilanteessa FBC Turun Kauppinen kuljettaa palloa kulmasta maalin taakse. TPS:n Niemelä pyrkii riistämään pallon Kauppiselta. Kaksinkamppailun aikana Niemelä horjahtaa Kauppisen kylkeen takaviistosta. Niemelän horjahtaessa Kauppista kylkeen Kauppisen oikea käsivarsin heilahtaa taaksepäin ja hänen kyynärpäänsä osuu Niemelää kasvoihin.

Kuluvan kauden linjauksissa on kiinnitetty erityistä huomiota päähän kohdistuviin kontakteihin. Linjaus ei kuitenkaan tarkoita, että päähän kohdistunut kontakti johtaisi automaattisesti pelirangaistukseen. Edelleen rangaistavuuden edellytyksenä on, että pelaaja tekee sellaisen rikkeen, josta tulee pelisääntöjen mukaisesti tuomita pelirangaistus.

Kurinpitodelegaatio kuitenkin katsoo, että Kauppinen toimii varomattomasti heilauttaessaan kättään taaksepäin siten, että hänen kyynärpäänsä osuu Niemelää kasvoihin.

Arvioitaessa Kauppisen toimintaa tilanteessa on huomattava, että kyseessä on fyysinen kaksinkamppailutilanne, jossa Niemelä horjuttaa Kauppisen tasapainoa. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Kauppisen teossa on kyse enemmän kamppailutilanteessa syntyneestä vahingosta kuin tahallisesta huitaisusta. Vaikka Kauppisen teko on rangaistava, kurinpitodelegaatio katsoo, että kyseessä ei ole sellainen väkivaltainen fyysinen pelaaminen, josta tulisi pelisääntöjen mukaan määrätä pelirangaistus.

Kurinpitopäätökseen

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen