Kotilainen rehellisenä Super Cupin voiton jälkeen: ”Tässä ei missään megakunnossa vielä olla”

Peter Kotilainen tuuletti Super Cupin voittoa SPV:n kanssa. Kuva: Anssi Koskinen

Peter Kotilainen tuuletti Super Cupin voittoa SPV:n kanssa. Kuva: Anssi Koskinen

SPV aloitti salibandykautensa riemukkaasti kaatamalla Tampereen Classicin miesten Super Cupin finaalissa maalein 9-5 Eerikkilässä.

SPV esitteli suuremmalle yleisölle tämän kauden kohuhankinta, salibandytähti Peter Kotilaisen. Kotilainen ei ole alkuvuoden sairastelun vuoksi pelannut koko vuonna juuri ollenkaan.

– Ensimmäinen kokonainen tosipeli tälle vuodelle. Onhan noita treenipelejä tullut pelattua jokunen.

– Aika vaikea startti, kun ei koskettu montaa kertaa palloon kahteen ensimmäiseen erään, kun pelattiin kaverin ykköstä vastaan. Kolmas erä meni vähän paremmin ja jalatkin aukesi siinä. Oli aika kivaa, Kotilainen kommentoi pelin jälkeen.

SPV esitti jälleen hyviä otteita arvo-ottelussa. Se käytti tärkeissä väleissä paikkansa tehokkaammin kuin Classic, ja puolusti erittäin tiivisti. SPV:ltä nähtiin laatumaaleja, ja muutama osuma syntyi kauniiden sommitelmien kautta.

– Ollaan harjoiteltu kesällä aika paljon lajia niin luulen, että se näkyi tänään. Saatiin myös oikeanlainen tunne peliin. Nuo meidän tietyt nuoret pelaajat on ottaneet isoja askeleita. Eivät mene enää sen taakse, että ovat nuoria, vaan ottavat myös vastuuta. Hienoa nähdä.

SPV tosiaan puolusti erinomaisesti. Joukkue peitti 23 laukausta, kun Classicille peittoja kertyi vain kahdeksan. Ottelun hahmo Rasmus Hasu torjui 25 kutia, siinä missä Classicin virkaveljelle Lassi Torisevalle kertyi torjuntoja kahdeksan. SPV:stä näki, että se oli virittäytynyt oikein kauden avaustapahtumaan.

– Se toimii silloin kun löytyy oikeanlainen tunne. Varmasti se puolustus rakoilee täälläkin, jos sitä ei ole. Täällä ja Happeessa puhuttu paljon siitä, että oikeanlainen tunnetaso pitää löytää onnistuakseen siinä.

Kotilainen onnistui iskemään yhden maalin ottelun kolmannessa erässä. Laituri tulee olemaan syyskauden seuratuimpia pelaajia. Fyysinen kunto ei ole tällä hetkellä erityisen hyvä liigatasolle, mutta Kotilaisella on porkkana onnistua alkukaudesta.

Kotilainen on kuulunut vuosia maajoukkueen vakikalustoon. Pelituntuma on nyt heikko, mutta Suomella on ongelma vasempien laitojen suhteen tällä hetkellä, ja syysvireinen Kotilainen olisi varmasti vaikea jättää pois Sveitsin kisakoneesta. Näyttöaikaa ei silti ole hirveän kauaa, sillä MM-kisat pelataan jo marraskuussa.

Haetko tuntumaa vai annat näyttöjä tällä hetkellä?

– Vähän sekä että. Haluan pelata koko ajan paremmin kuin edelliset lajitreenit. Fakta on kuitenkin se, että tässä ei missään megakunnossa vielä olla. Tämä oli tosiaan vasta ensimmäinen kokonainen peli tänä vuonna, että pitää olla rehellinen.

– Täytyy sanoa, että kyllä viikko viikolta tuntuu paremmalta. Jos mennään pari viikkoa taaksepäin niin oli vielä aika paljon paskempi kondis.

Oletko mukana Sveitsin MM-koneessa?

– Toivottavasti, laituri vastasi varovaisesti.