Liigat

Krister Savonen avoimena podcastissa – kertoo päävammojen aiheuttamista lukuisista ongelmista

19.09.
2022
Liigat

Arkistokuva: Anssi Koskinen

Viime kaudella peliuransa lopettanut Krister Savonen kommentoi ensi kerran aivotärähdyksiään ja niiden seurauksia Esko Seppäsen luotsaamassa suositussa Urheilucastissa.

Savonen sai kuudennen aivotärähdyksensä syyskuussa 2021, ja sen jälkeen hän ei ole ollut pelikelpoinen. Savonen on hyvin avoin aivotärähdysten aiheuttamista vammoistaan. Hän kertoo keskittymisvaikeuksista ja esimerkiksi siitä, että ei pysty tällä hetkellä lukemaan kirjoja.

Entinen huippupakki kertoo, että kärsi jo Sveitsissä saadun viidennen aivotärähdyksen jälkeen pahoista ongelmista kesällä 2021. Ongelmiin sisältyi masennusta, muistihäiriöitä ja alkoholinkäyttöä. Savonen kuitenkin palasi vielä kaukaloon. Savonen kertoo haastattelussa myös laajasti kaikista ongelmistaan, joten koko osuus kannattaa kuunnella, jos aihe kiinnostaa.

Urheilucast löytyy myös esimerkiksi Soundcloudista. Jaksoista löytyvät aikaleimat, joten löydät Savosen haastattelun helposti.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen