Lasse Korhonen valittiin uudeksi U17-tyttöjen päävalmentajaksi – “Koen olevani pelaajakeskeinen valmentaja”

Korhonen jatkaa tutussa joukkueessa suuremmassa roolissa. Kuva: Salibandyliitto

Korhonen jatkaa tutussa joukkueessa suuremmassa roolissa. Kuva: Salibandyliitto

Suomen U17-tyttöjen valmennustiimiin kuuluva Lasse Korhonen nimitettiin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi Hannu Santasen tilalle kesken sopimuskauden. Katja Ulmanen puolestaan aloittaa Korhosen tilalla uutena lajivalmentajana.

Korhonen avasi Salibandyliiton tiedotteessa tuntemuksiaan uudesta roolistaan.

– Innostunut, ylpeä ja kiitollinen. Yhdeksäntoistakesäisestä saakka olen valmentanut seurajoukkueissa ja jotain uutta haastetta kaivannut, mutta ihan tästä en haaveillut.

– Maajoukkue on inspiroiva ympäristö. Jos tästä ei voi olla ylpeä, niin mistä sitten. Myös osoitus siitä, että joku arvostaa.

Korhoselta, 37, löytyy valmennuskokemusta Kuopion Welhoista, Varkauden Tarmosta, Tuupovaaran urheilijoista sekä Josbasta. Viimeiset viisi vuotta hän on toiminut maajoukkuetie-valmentajana ja lajivalmentajana U17-joukkueessa. Salibandyn ulkopuolella Korhonen toimii alakoulun luokanopettajana.

– Valmennan auttaakseni pelaajia niin kaukalossa kuin arjessa ja haluan tukea heitä tavoitteessaan. Koen olevani pelaajakeskeinen valmentaja.

– Sain hyvät pohjat hommaan viime kaudella nollaviitosten kanssa. Valmennustiimi on tuttu ja toimiva, johon Katja Ulmanen tuo hyvän lisän. Yhdessä asioita pohditaan, mutta minulla on nyt vastuun kantaminen päätöksistä.

Vaihdos U17-joukkueen valmennukseen kesken sopimuskauden liittyy entisen päävalmentajan Hannu Santasen uusiin työtehtäviin.