Lauantain shokkitappio sisuunnutti Suomen – neljän maalin Nordlund kapellimestarina

Suomi paransi huomattavasti lauantain mahalaskusta. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen ja Ruotsin naisten salibandymaajoukkueet mittelöivät toistamiseen sunnuntaina Porvoossa. Suomi oli kaivanut kiukkua lauantain 10-1-nöyryyksestä, ja vei voiton rankkarikisan jälkeen maalein 9-8.

Ruotsi johti peliä toisen erän alussa jo 5-1, mutta sinivalkosten selkäranka ei notkahtanut missään vaiheessa. Suomi kiri pikku hiljaa pelin edetessä, ja nousi viimeisellä kympillä jopa 8-7-johtoon, mutta Ruotsi tasoitti vielä viimeisellä minuutilla.

Rankkarikisassa Suomen onnistujia olivat Ella Sundström, My Kippilä ja Milla Nordlund, joka oli ottelun suomalaishahmo. Nordlund osui ottelussa peräti neljästi. Suomalaisittain jobinpostia tuli siitä, että Veera Kauppi loukkaantui pelissä. Kyseessä oli nilkkavamma.

Suomen B-maajoukkue kärsi toisen suuren tappion Ruotsin B-maajoukkueelle sunnuntaina. Peli päättyi loppuluvuin 10-2.

Suomi–Ruotsi 9-8 rl (1-4, 4-3, 3-1, 1-0)

1. erä: 1.18 Vilma de Gysser (Matilda Lindgren) 0-1, 1.30 Moa Andersson (Emelie Wibron) 0-2, 12.27 Oona Kauppi (Sara Piispa) 1-2, 13.23 Wilma Johansson (Moa Gustafsson) 1-3, 19.54 Gustafsson 1-4.
2. erä: 23.12 Moa Tschöp (Maja Vikström) 1-5, 25.38 Piispa (Jenna Saario) 2-5 yv, 33.57 Milla Nordlund (Ella Sundström) 3-5, 34.44 Veera Kauppi (My Kippilä) 4-5, 35.36 Sandra Boric Svärd 4-6, 37.28 Sara Dahlström (Wibron) 4-7, 38.09 Oona Kauppi (Kippilä) 5-7.
3. erä: 45.47 Milla Nordlund 6-7 rl, 49.04 Nordlund (Saario) 7-7, 52.14 Nordlund (Ulla Valtola) 8-7 yv, 59.06 Johansson (Wibron) 8-8.