Lindholmille kahden ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta iskusta – tuomio uusien linjausten mukaan

Joonatan Lindhom ajattiin ulos perjantain ottelussa. Kuva: Esa Takalo

Joonatan Lindhom ajattiin ulos perjantain ottelussa. Kuva: Esa Takalo

Salibandyn pääsarjojen kurinpitodelegaatio lätkäisi Indians-hyökkääjä Joonatan Lindholmille kahden ottelun pelikiellon KrP-Indians-ottelun tapahtumista.

Lindholm sai ottelussa suihkukomennuksen maalinedushässäkässä, jossa hänen kyynärpäänsä osui Eemil Ukkoseen. Rike ei näytä erityisen rajulta, mutta se kohdistuu Ukkosen päähän. Kurinpitodelegaation perusteluistakin selviää, että tässä tapauksessa sovellettiin uusia sääntöjä, joissa päähän kohdistuneista osumista annetaan isompia tuomioita.

Tilanteessa Lindholm pyrkii suojaamaan omalta maalivahdiltaan kimmonnutta irtopalloa ja hänen takanaan oleva Ukkonen pyrkii pelaamaan samaa irtopalloa. Suojatessaan palloa vartalollaan Lindholm irrottaa oikean kätensä mailasta ja tekee käsivarrellaan terävän liikkeen takaviistoon, jolloin hänen kyynärpäänsä/käsivartensa osuu Ukkosta kasvoihin.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Lindholm on syyllistynyt pelisääntöjen määrittämään väkivaltaiseen fyysiseen peliin, josta pelisäännöt määräävät pelirangaistuksen. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 2–1.

Kauden linjausten mukaisesti tilanteesta, jossa pelirangaistuksella sanktioitava kontakti osuu päähän, tuomitaan vähintään kahden ottelun pelikielto.

Näin ollen kurinpitodelegaatio määrää pelisäännöistä seuraavan automaattisen yhden ottelun pelikiellon lisäksi yhden ottelun pelikiellon eli määrää Lindholmille kahden ottelun pelikiellon.

Kurinpitopäätökseen