Milla Nordlundin neljä täysosumaa siivitti voiton Suomelle – “Jos asiat eivät olisi menneet paremmin, niin en olisi varmaan tähänkään projektiin lähtenyt mukaan“

Nordlund onnistui sunnuntaina rankkarissa kahteen otteeseen. Kuva: Juhani Järvenpää

Nordlund onnistui sunnuntaina rankkarissa kahteen otteeseen. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen naisten salibandymaajoukkue kukisti Ruotsin viikonlopun toisessa harjoitusottelussa rankkarikisan päätteeksi. Neljä maalia iskenyt Milla Nordlund ratkaisi voiton Suomelle päivän toisella rankkariosumallaan.

Ruotsi sai vahvan alun myös sunnuntain ottelulle ja johti ensimmäisen erän päätteeksi jo 4-1. Lauantain tappiosta sisuuntunut Suomi jatkoi kuitenkin uskomista omaan tekemiseen ja nousi ottelun edetessä pikku hiljaa tasoihin. Rankkareille mentiin lopulta 8-8-tilanteessa.

– Me parannettiin oikeastaan joka osa-alueella. Tehtiin paikoista ja oltiin puolustuksessa hitusen kovempia. Tottakai parannettavaa jäi vielä aika paljon, koska aika monta maalia tuli omiin. Ehkä sellainen yleisilme parani. Ekan erän jälkeen kun oltiin häviöllä, niin ei laannuttu siitä. Se on ehkä se isoin juttu. Tajuttiin, että peli on vielä ihan voitettavissa, Nordlund kuvaili ottelun jälkeen.

– Ollaan yhtenäinen joukkue, joka pystyy nousemaan sieltä. Ihan se luotto omiin pelaajiin ja joukkueeseen sekä sisäinen kannustus.

Nordlund kuului viikonlopun toisessa harjoitusottelussa ehdottomasti Suomen parhaimmistoon. TPS-hyökkääjä viimeisteli varsinaisella peliajalla neljä maalia ja ratkaisi voiton Suomelle rankkarikisassa.

– Oma peli oli ihan pirteä. Alussa oli taas vähän hakemista, että millä tasolla täällä maajoukkueessa pitää pelata. Ensimmäisen maalin jälkeen maalihanat aukesi, ja tuli sellainen tietynlainen rentous lisää, niin siitä se sitten lähti.

Nordlundin mukaan rankkareita ei paljoa tarvinnut harjoitella.

– Mun toi rankkari on aika yksinkertainen. Veto sinne missä on tilaa ja toivotaan että menee maaliin.

24-vuotias Nordlund nauttii tällä hetkellä pelaamisesta, mutta uralle on mahtunut vaikeampiakin hetkiä. Hyökkääjä kertoi noin vuosi sitten julkaistussa TPS:n henkilökuvassa, että on taistellut aikaisemmin masennuksen ja loukkaantumisten kanssa. Nordlund ei myöskään ollut Suomen joukkueen matkassa viime vuoden MM-kisoissa. Asiat ovat kuitenkin kääntyneet parempaan päin.

– Hyvä tilanne tällä hetkellä. Ollaan menty paljon eteenpäin ja asioita on saatu hoidettua hyvään malliin. Sen takia nyt täällä olen ensinnäkin. Jos asiat eivät olisi menneet paremmin, niin en olisi varmaan tähänkään projektiin lähtenyt mukaan. Hyvin menee tällä hetkellä ja toivottavasti menee jatkossakin.

TPS:n paidassa Suomen mestaruutta puolustava tehohyökkääjä lähtee tulevaan F-liigakauteen odottavin tunnelmin.

– Tosi hyvät fiilikset on. Meillä on tosi taitava ja nuori joukkue ja ollaan nyt jo hitsauduttu hyvin yhteen. Uskon, että tulee laadukkaita pelejä ja meillä on kyllä aihiot puolustaa sitä mestaruutta. Tottakai sitä lähdetään hakemaan.