Ruotsille kultaa U19-naisten MM-kisoista – Tshekki venytti ratkaisun rankkarikisaan saakka

Cajsa Alm (vas.) ratkaisi mestaruuden Ruotsille. Kuva: IFF

Ruotsi voitti U19-naisten maailmanmestaruuden kaadettuaan Tshekin finaalissa rankkarikisan päätteeksi lukemin 5-4.

Tshekki ei pystynyt toistamaan vahvaa alkua, joka joukkueelta nähtiin maiden välisessä alkusarjan ottelussa. Ruotsi aloitti maalinteon finaalissa ajassa 01.05 ja avauserän jälkeen lukemat olivat 3-0 sinikeltaisille. Ruotsin maalivahti Maja Lindsjon nollapeli meni rikki ottelun puolessa välissä, kun Tshekin Karolina Sigmundova iski joukkueelleen tärkeän kavennusmaalin. Molemmat osuivat vielä toisessa erässä kertaalleen, joten toiselle erätauolle siirryttiin Ruotsin 4-2-johdossa.

Tshekki nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin Anna Bruchackovan johdolla. Hyökkääjä iski 4-4-tasoitusmaalin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ylivoimalla. Maali oli samalla hänelle illan kolmas. Jatkoajalla maalipaikkoja nähtiin molemmissa päädyissä, mutta kymmenen minuutin pelin jälkeen ratkaisua ei vielä löytynyt.

Rankkarikisassa Ruotsin sankariksi nousi maalivahti Lindsjo, joka nollasi seitsemän kierroksen aikana kuusi tshekkiläislaukojaa. Ratkaisevan maaliin rankkarikisassa viimeisteli Ruotsin ykkösketjun sentteri Cajsa Alm.

Mestaruus oli Ruotsin U19-naisille historian seitsemäs.