Sokka valitsi Divarin liigan sijasta – viime ottelussa teholukema +9: ”Voi olla että 14 on hyvin lähellä”

Liigatasollakin kokenut Sokka näkee, että Divari on tällä hetkellä oikea sarja hänelle. Kuva: Anssi Koskinen

Liigatasollakin kokenut Sokka näkee, että Divari on tällä hetkellä oikea sarja hänelle. Kuva: Anssi Koskinen

Turusta kotoisin oleva Miikka Sokka oli viime keväänä FBC Turun matkassa, kun joukkue nousi ensimmäistä kertaa seurahistoriassa liigatasolle. Korkeimmalla sarjatasolla yli sadan ottelun kokemuksen omaava Sokka teki kuitenkin kesällä päätöksen jatkaa pelaajauraansa Divarin puolella.

SalBa nappasi viime sunnuntaina kauden toisen voittonsa kaadettuaan Steelersin kotihallissa lukemin 17-6. Raumalaisten vahvuuteen palannut Sokka, 29, oli ottelussa tehotilaston kärjessä lukemalla +9, mutta kuuleman mukaan puolustaja oli kentällä jopa 14 maalin aikana parin ylivoimamaalin myötä.

– Maalikoosteista viimeistään näkee, kuinka monen maalin aikana kentällä oltiin, voi olla että 14 on hyvin lähellä. Kaveri onnistui tekemään muutaman erikoisemman maalin, mm. maalin takaa tuli yksi maali, mikä vaikutti tähän muuten niin kauniiseen tilastoon. Se oli joo aika poikkeuksellinen juttu plusmiinus -tilaston kannalta, Sokka muisteli.

– Steelersistä näki, että siellä on porukka vaihtunut, ja jos maalimääriä katsoo, ei oltu ensimmäinen joukkue, ketä teki vähän enemmän maaleja heitä vastaan. Siinä on heillä vähän pohdittavaa syksyn mittaa, että miten asioita muutetaan.

Kolmen pelatun ottelun jälkeen SalBa on kahden voiton myötä sarjataulukossa neljännellä sijalla. Sokan mukaan kausi on lähtenyt rullaamaan mukavasti.

– Henki joukkueessa on hyvä, ja intoa on tässä vaiheessa kautta niin kuin kuuluukin olla. Hieman loukkaantumishuolia on, mitä on varmasti muissakin joukkueissa, mutta se on ainut negatiivinen asia, joka on meitä alkukaudesta kuormittanut. Ollaan onnistuttu aika selkeätkin voitot ottamaan meidän “päävastustajista”, jotka pitääkin voittaa.

– Hyvillä mielin jatketaan tästä, ja on ollut oikein positiiviset alkutunnelmat.

Sokka nähtiin aikaisemmin SalBan väreissä vuosina 2015-17, jolloin joukkue pelasi liigatasolla, joten siinä mielessä puolustaja pääsi palaamaan tuttuun ympäristöön.

– Joo, muutamia tuttuja jätkiä kenen kanssa ehti jo aikaisemmalla visiitillä pelaamaan ja tutustumaan ja se tietysti helpottaa heti sopeutumista. Valmentaja on tuttu ja tietysti myös halli. Tällaiset perusasiat ovat tuttuja. Kynnys palata takaisin heidän matkaan oli sitten tosi pieni. Oikein helposti ja mukavasti meni siirtymä takaisin Raumalle.

Ennen Raumalle paluuta Sokka pelasi vuoden Sveitsissä, ja neljä edellistä kautta FBC Turun paidassa Divarissa. Viimeinen kausi turkulaisten riveissä huipentui keväällä nousujuhliin. Liigatasollakin kokenut Sokka päätti kuitenkin, että Divarissa jatkaminen on kaikin puolin paras ratkaisu.

– Kun pelasin SalBassa ekan kerran, mulla oli silloin välivuosi alla kolmannen ison polvileikkauksen takia. Siitä lähtien olen oikeastaan mennyt sillä tavalla, että säbä on ollut sellainen kiva juttu ja sitä pelataan miten pystytään, mutta kentän ulkopuolisia asioita on myös halunnut pitää isossa arvossa.

– Vuodesta 2015 on jo kulunut jonkin verran aikaa, ja nämä viime vuodet ovat menneet ihan vuosi kerrallaan -periaatteella. Ajattelin itse näin, että mun arjen, kokonaisjaksamisen ja ihan kokonaisuuden kannalta Divari on ollut sellainen mukava sarja pelata. Vaatimustaso ei ole ihan niin kova kuin liigassa tietenkään, ja ei tarvitse polttaa itseään ihan loppuun.

– Pitkällä tähtäimellä tässä elämässä periaatteessa mennään, niin kokonaisuutta ajatellen syy oli siinä.

Sokka debytoi liigatasolla kaudella 2010-11 TPS-paidassa, jossa hän pelasi kaikkiaan neljä kautta, ja tämän jälkeen kaksi SalBassa. Kuuden kauden aikana Sokka pelasi yhteensä 125 liigaottelua ja mätti näissä tehot 63+51=114. Päätös jatkaa Divarissa oli loppujen lopuksi helppo tehdä.

– Oon jo muutaman vuoden miettinyt, kun meillä on ollut hyvä joukkue FBC:n kanssa, että mitä jos satuttaisiin voittamaan ja nyt se sitten toteutui. Sitten sitä joutui tosissaan miettimään.

– FBC:n lisäksi kävin muutaman muunkin liigajoukkueen kanssa keskustelua, että löytyisikö vielä intoa kiristää ruuvia ja lähteä taistelemaan niin sanotusti parempaankin liigajoukkueeseen pelipaikasta. Se vähän muutti sitä. Hetken aikaa olin jo silleen, että pitäisikö tässä vielä ottaa kaikki irti itsestä ja omasta peliurasta ja katsoa, mitä tapahtuu.

– Kesäkuussa sitten tuntui siltä, että ehkä jatkan kuitenkin samaan malliin, mikä on nyt hyväksi todettu. Olen pysynyt ehjänä, arki toimii ja sillä tavalla kaikki on ollut ihan hyvin. Ei se sitten loppujen lopuksi ollut kauhean vaikea päätös. Varsinkaan jälkikäteen ajateltuna ei todellakaan mietitytä, että olisiko pitänyt tehdä toisin. Kaikki on ihan reilassa tällä hetkellä.