Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen viikonlopun harjoitusotteluista: “Sitkeä tietysti pitää olla, jos meinaa näissä kovissa peleissä pärjätä”

Kurronen (kesk.) oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen sunnuntaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Kurronen (kesk.) oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen sunnuntaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen ja Ruotsin naisten salibandymaajoukkueet kohtasivat viikonloppuna kahteen otteeseen harjoitusotteluissa. Ruotsi vei ensimmäisen kamppailun nimiinsä selkein lukemin 10-1, kun taas toisessa ottelussa Suomi oli rankkarikisan jälkeen vahvempi lukemin 9-8.

Suomen joukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen summasi viikonlopun tapahtumat sunnuntain voiton päätteeksi.

– Neljä huonoa erää siihen alkuun ja sitten kaksi vähän parempaa. Lauantain ottelu, ja sunnuntaina eka erä ei kuitenkaan ollut pelillisesti meidän mielestä niin huonoa, kuin mitä numerot näytti. Paljon henkilökohtaisia virheitä, mistä sitten kaveri rokotti hirveellä prosentilla.

– Tottakai tyytyväinen tähän nousuun ja siihen, että päästiin peliin kiinni. Saatiin myös toinenkin ketju tekemään tulosta. Tänä viikonloppuna oli vaikea löytää kolmea toimivaa. Siinä meillä on nyt sitten pohdittavaa pelaajavalinnoissa.

Kurrosen mukaan hänen joukkueensa toteutti toisessa ottelussa paremmin niitä asioita, mitä ennen viikonloppua oli käyty läpi.

– Viikonlopun teema oli se, että tiedettiin, että Ruotsi prässää korkeelta, ja kun päästään paineen alta pois, niin pystyttäisiin vähän pidempiä hyökkäyksiä pelaamaan. Sunnuntaina etenkin kahdessa viimeisessä erässä se onnistui. Saatiin hyviä pitkiä hyökkäyksiä, ja tehokkuus parani myös merkittävästi lauantaista. Saatiin kääntöjä ja niistä maaleja. Ensimmäisessäkin pelissä oli hyviä tontteja, jotka eivät menneet sisään.

Ruotsi näytti menevän menojaan myös sunnuntaina Porvoossa pelatussa kamppailussa, kun sinikeltaiset siirtyivät toisen erän alkupuolella 5-1-johtoon. Suomen joukkue ei kuitenkaan antanut periksi missään vaiheessa, vaan kiipesi ottelun edetessä tasoihin, ja hetkeksi myös johtoon.

– Sitkeä tietysti pitää olla, jos meinaa näissä kovissa peleissä pärjätä. Joskus ollaan takana ja joskus johdossa. Toisessa pelissä oli tietysti lähellä, ettei varsinaisella tullut se voitto. Niin kuin sanoin, ei se eka erä pelillisesti niinkään katastrofi ollut. Siellä tuli henkilökohtaisia virheitä, mitkä sitten makso maaleja. Ne jäi kahteen viimeiseen erään pois, ja päästiin tuloksellisesti myös kiinni, Kurronen totesi

Toisen erän loppupuolella nähtiin ikävä tilanne, kun maajoukkueen kaikkien aikojen pistenainen, Veera Kauppi, joutui jättämään ottelun kesken loukattuaan nilkkansa. Kauppi palasi kuitenkin takaisin Suomen penkille seuraamaan ottelua ratkaisuun saakka nilkka teipattuna. Loukkaantumishuolet eivät loppuneet tähän, sillä ykkösketjun vasen laita Sara Piispa joutui jättämään ottelun kesken kolmannessa erässä.

Kaksikon tilanteesta ei ollut vielä tarkempaa tietoa heti ottelun jälkeen.

– Ei ole mitään tietoa. Ehkä sen voi vielä sanoa, että hiukan lisää joukkueen sitkeyttä, kun kaksi tulosta tekevää pelaajaa tippui pois, mutta löytyi uusia vastuunkantajia. Se on hieno juttu. Ainakin tossa molemmat näytti ihan omin jaloin kävelevän, että toivotaan, että ei ole mitään vakavaa.

Kurronen avasi vielä lopuksi, miten tuleviin Singaporen MM-kisoihin suuntautuvaa projektia lähdetään tästä viemään eteenpäin.

– Meillä on seuraava tapahtuma lokakuun lopulla, eli EFT Ruotsissa. Nyt on Super Cup ensi viikonloppuna, ja sitten kaikki liigat käynnistyy, niin nyt aletaan tarkkailemaan pelaajia sinne. Nyt saatiin näistä 18 pelaajasta ja parista maalivahdista hyvää informaatiota, ja tietysti seurattiin myös B-maajoukkueen pelit, jos sieltä mahdollisesti sitten nousee. Mennään varmaan pelaajavalintojen ympärillä tämä syksy ja koitetaan löytää sitä runkoa, millä lähetään kisavuotta viemään.