Super Cupissa vakuuttavasti esiintynyt Höynälä: ”Halutaan olla hallitseva joukkue”

Meri-Helmi Höynälä esiintyi hyvin Super Cupin finaalissa. Kuva: Anssi Koskinen

Meri-Helmi Höynälä esiintyi hyvin Super Cupin finaalissa. Kuva: Anssi Koskinen

Eerikkilässä miteltiin launtaina naisten Super Cupin finaali, jossa hallitseva Suomen mestari TPS löi Suomen Cupin mestarin PSS:n maalein 4-1.

Viime keväänä joukkueet kohtasivat erittäin tiukassa finaalisarjassa, jonka TPS vei nimiinsä voitoin 4-3.

– Ei ollut ehkä niin isojen tunteiden peli kuin keväällä. Se on kuitenkin koko kauden mittainen matka ja tämä vain yksittäinen peli. Voittaminen on aina kivempaa kuin häviäminen, TPS-hyökkääjä Meri-Helmi Höynälä ruoti eroa SM-finaaleihin.

TPS aloitti nihkeästi, mutta paransi koko ajan ottelun edetessä.

– Ekan erän ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat hakemista, ja vähän hävittiin irtopalloja. Sitten kun päästiin vauhtiin kiinni niin se näytti niin hyvältä kuin voi tässä vaiheessa näyttää.

Missä olitte lopulta parempia?

– Sellainen tunne, että pystyttiin olemaan vähän enemmän pallon kanssa, kuin PSS. Oman fiilikseen mukaan pystyttiin suorittamaan myös enemmän pitkiä hyökkäyksiä.

Höynälän fiilispohja pitää paikkansa ainakin katsomosta käsin silmäiltynä. Laadukas pallon kanssa pelaaminen on TPS:lle tärkeä asia.

– Ollaan kyllä treenattu paljon nimenomaan pallollista pelaamista. Ollaan monipuolinen jengi ja karvataan kovaa. Sitten kun saadaan pallo niin pyritään pyörittämään pallollisina maalipaikkoja. Niin hitaista hyökkäyksistä kuin käännöistäkin.

Höynälä (1+1) oli ottelun parhaimmistoa, ja hänen johtamansa kakkosketju esiintyi vahvasti. Kentällisessä pelasivat myös Veera Kuosmanen, Olivia Pietilä, Emilia Pietilä ja Henrika Maikola.

– Laitettiin torstaina meidän treeneissä tuo kenttä kuntoon. Hyvin on lähtenyt käyntiin, jos ei torstain treenien ensimmäisiä vaihtoja lasketa. Sen verran taitavia pelaajia on ympärillä, että pystytään pyörittämään pallollista peliä.

TPS voitti keväällä ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Nyt se lähtee kauteen suurimpana ennakkosuosikkina.

– Tavoite on olla aina parempi kuin edellisellä kaudella. Ihan sama oltaisiko voitettu keväällä vai ei niin se ei muuttaisi asiaa. Halutaan olla hallitseva joukkue ja jonkinlainen suunnannäyttäjä liigassa, Höynälä linjasi.