Top 3: Miesten F-liigakauden puheenaiheet

Fyysinen pelaaminen on puhuttanut salibandyssa kaudesta toiseen. Kuva: Esa Takalo

Fyysinen pelaaminen on puhuttanut salibandyssa kaudesta toiseen. Kuva: Esa Takalo

Miesten F-liigakauden alla julkaistaan joitakin top-listauksia, joissa arvioidaan tulevaa kautta. Viimeisessä listauksessa ennakoidaan kauden puheenaiheita.

3. Fyysinen peli

Aihe on tuttu jo aiemmilta kausilta, ja tulisi jokseenkin toivoa, että se ei edes nouse enää puheenaiheeksi. Joka tapauksessa lienee selviö, että se puhuttaa myös tulevalla kaudella. Fyysisen pelin rajojen määrittäminen on ollut haastava aihe, eikä sen suhteen ole tehty suurempia edistysaskelia. Jos tulevallakin kaudella nähdään aivotärähdyksiä ja muita ikäviä asioita otsikoissa niin salibandyn suunta näyttää surulliselta. Toinen asia on sitten se, että miten käy yleisille tuomarilinjauksille esimerkiksi repimisen ja roikkumisen suhteen.

2. Videotarkistukset

Videotarkistukset ovat ensi kauden otteluissa pilottihankkeena käytössä. Oikeastaan on aika varmaa, että ne nousevat puheenaiheeksi, mutta onnistuminen määrittää missä sävyssä. Jos systeemi ei toimi niin puhutaan siitä, mutta jos se toimii niin järjestelmää varmasti myös kiitellään.

1. Kaatuuko dynastia?

Kestoaihe jo pitkältä ajalta. Moni on odottanut jo vuosia, että joku joukkue kampeaisi Classicin valtaistuimelta, mutta ehdokit eivät ole olleet vielä tarpeeksi hyviä. Kilpailijat ovat koko ajan lähempänä, ja valmentajanvaihdoksen myötä Classic on myös uuden edessä. Paljon se vaatii, mutta kilpailijat ovat toisaalta kirineet kausi kaudelta lähemmäksi tamperelaisia.