Top 5: Miesten F-liigan parhaat hyökkääjät kaudella 2022-23

Joona Rantala saa käydä läpyjonon läpi useasti tulevallakin kaudella. Kuva: Juha Käenmäki

Joona Rantala saa käydä läpyjonon läpi useasti tulevallakin kaudella. Kuva: Juha Käenmäki

Miesten F-liigakausi pärähtää käyntiin tällä viikolla. Julkaisemme pääennakon lisäksi muutamia top-listauksia miesten F-liigasta, ja ensimmäisenä on vuorossa parhaat hyökkääjät.

5. Sami Johansson, Classic

Johanssonin viime kausi meni jokseenkin pipariksi, kun joutui olemaan pois kaukalosta, mutta kevään viimeisissä peleissä vire oli ainakin jossain määrin palannut. Vaikka kausi jäi vajaaksi niin iski pelaamissaan 30 ottelussa tehot 35+16. Johansson on nimenomaan kova maalintekijä ja maaleja saa jälleen odottaa roppakaupalla, jos mies vain pelaa koko kauden. Classicin pelaajille kuormitus tulee olemaan kova. Huippulaukaus takaa sen, että maalivahdeilla ei ole kivaa, ja on Johansson mainettaan parempi esimerkiksi prässipelissä.

4. Joona Rantala, KrP

Otti viime kaudella lisäaskelia kohti sarjan eliittiä. Puolustuspeli on parantanut, ja Rantala on edelleen myös erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä. KrP:n hyökkäyksessä on paljon laatupelaajia, mutta Rantala on silti joukkueen ykköstähti. Käyttää isoa kroppaa hyvin hyödykseen, laukaus on erinomainen ja samaa voi sanoa teknisestä osaamisesta. Kehittyy edelleen ja tekee todennäköisesti debyytin aikuisten MM-kisatasolla.

3. Ville Lastikka, Classic

Moni voi pitää Lastikkaa sarjan parhaana hyökkääjänä ja kovin kaukana hän ei siitä olekaan. Lastikka on sniper, jonka peli on monipuolistunut koko ajan, mutta ajoittainen sentterin rooli ei ole miehelle se kaikkein paras mahdollinen. Laukaus on Lastikallakin aivan erinomaisella tasolla. Pallollinen pelaaminen on vahvaa ja kuntotaso sarjan kärkeä, joten pelikuorma ei viene parasta terää. Voitti viime kaudella sekä runkosarjan että pudotuspelien pistepörssit. Voi pitää ykkösehdokkaana voittajaksi tälläkin kaudella.

2. Justus Kainulainen, Oilers

Kainulainen on kasvanut huippulupauksesta huippupelaajaksi, ja on kovasta kokoonpanosta tunnetun Oilersin selkeä ykköstähti. Tämä sanottuna on jokseenkin jopa outoa kuinka tärkeä Kainulainen on Oilersille. Sentterin roolissa peli on parantunut kausi kaudelta, vaikkei edustakaan perinteistä sentterin mallia. Tekee paljon pisteitä ja maaleja osallistuen aktiivisesti hyökkäyksiin keskikaistalta. Laukaus on terävä, ja fysiikka hyvällä tasolla. Paikoin voisi malttaa enemmänkin pallon kanssa, mutta toisaalta Oilersin pelitavassa ei niinkään pyritä pitkiin hyökkäyksiin. Tulee olemaan korkealla pistepörsseissä tulevallakin kaudella.

1. Eemeli Salin, Classic

Salin näytti jälleen keväällä mistä kana pissii, kun kovimmat pelit alkavat. Nopea ja fyysinen pelaaja, jonka lajitaidotkin ovat hioituneet vuosien varrella todella hyviksi. Kuten Rantalakin, käyttää kroppaansa erittäin hyvin hyödykseen. Salin on tässä asiassa ihan maailman eliittiä. Laitahyökkääjistä lienee jopa selkeästi sarjan paras kahden suunnan pelaaja. Tekee paljon pisteitä, mutta ei unohda puolustusvelvoitettaan. Varsinkin kevään ratkaisupeleissä ajoittain osoittanut sen, että vaihdelaatikosta löytyy paikoin vielä muita sarjan huippuja kovempi turbovaihde.