Top 5: Miesten F-liigan parhaat puolustajat kaudella 2022-23

Lauri Stenfors kuuluu edelleen liigan pakkieliittiin. Kuva: Anssi Koskinen

Lauri Stenfors kuuluu edelleen liigan pakkieliittiin. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten F-liigakausi pärähtää käyntiin tällä viikolla. Julkaisemme pääennakon lisäksi muutamia top-listauksia miesten F-liigasta, ja toisena on vuorossa parhaat puolustajat.

5. Jesperi Lindfors, Oilers

Maajoukkueen portteja kolkutteleva Lindfors on ennen kaikkea stabiili ja takuuvarma suorittaja. Pelisilmä on hyvä ja sen ansiosta hän myös katkoo paljon syöttöjä keskialueella. Se sopii Oilersin pirtaan, joka pyrkii iskemään nopeasti vastaan. Taitaa puolustuspelin, mutta pärjää myös pallollisessa pelissä. Oilersin puolustuksen ykköshahmo, vaikka joukkueen pakkiosastoa on vahvistettu kausi kaudelta.

4. Lauri Stenfors, TPS

Stenforsia on pidetty sarjan parhaana puolustavana puolustajana. On myös maailman mittakaavassa yksi parhaista kamppailijoista ja kulmapelaajista. Ei anna armoa ja pelaa aina sata lasissa. Ei ehkä pallollisella puolella ihan moderneimmasta päästä, mutta on kehittynyt sillä saralla. Ymmärtää myös omat vahvuutensa ja pelaa melko yksinkertaista peliä. Hankala vastustaja kelle tahansa hyökkääjälle sarjassa.

3. Jere Niemelä, TPS

Voisi puhua viime kauden komeetasta. Niemelä tuli ryminällä liigatasolle ja yllätti monet. Nyt on jo lähellä MM-kisapaikkaa. Taitava ja rohkea pallollinen puolustaja, jolla riittää vauhtia. Tekee paikoin melko yllättäviäkin ratkaisuja ja toisinaan hiukan uhkarohkeita temppuja, jotka voivat kostautua. Tällä puolella kehitystä varmasti tulee vielä, mutta toisaalta Niemelää ei ehkä liiaksi kannata kahlitakaan, ettei osa vahvuuksista vaivu pimentoon. Taitaa myös pistenikkaroinnin ja takoi viime kaudella yli piste per peli -tahdilla tehoja.

2. Miska Mäkinen, Nokian KrP

Mäkinen on ainakin alkukauden loukkaantumisen vuoksi pois, mutta kuntoon päästessään on pelipaikallaan sarjan eliittiä. Nopea ja taitava Mäkinen on tärkeä osa KrP:n pallollista palettia. Suoraan voi myös sanoa, että Mäkinen ei ole sarjan parhaita puolustavia puolustajia. Viimeiset kaudet ovat kuitenkin osoittaneet, että Mäkinen on pelipaikallaan todella kova tekijä. Siitä kertovat tehopisteiden lisäksi se, että Mäkinen voitti runkosarjan tehopörssin (+51). Kahdella viime kaudella runkosarjassa ovat syntyneet tehot 21+33 42 otteluun.

1. Mikko Leikkanen, Classic

Kokenut Leikkanen ei näy välttämättä erityisesti juuri laisinkaan runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä mies on ollut sarjan paras pakki kaksi kautta putkeen. Vauhti ei huimaa, mutta pelaa erittäin järkevästi illasta toiseen. Katkoo hyvin hyökkäyksiä ja puolustaessa pitää vastustajien vaihtoehdot minimissään maltilla. Pallollisesti vahva ja pelaa fiksusti, ollen puolustuksen pallollinen johtaja. Bonuksena voi pitää vielä hyvää laukausta. On vienyt kahdella viime kaudella pudotuspelien pakkipörssin nimiinsä, vaikka runkosarjassa tehot ovat olleet kohtuullisen vaatimattomia. Myös plusmiinuslukemat ovat pelien kovetessa koko sarjan kärkeä.