Liigat

Top 5: Naisten F-liigan parhaat pelaajat kaudella 2022-23

16.09.
2022
Liigat

Ella Alanko-Salminen antoi myrskyvaroituksen Super Cupissa. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten F-liigakausi starttaa lauantaina. Ohessa arvioimme sarjan parhaat pelaajat pelipaikoista riippumatta.

5. Noora Rantanen, TPS

Varmaotteinen puolustaja teki viime kaudella läpimurron liigatasolla. Hyvä pallon kanssa ja luotettava omassa kenttäpäädyssä. Ei ole mikään suuren luokan pistenikkari, mutta tehopisteiden tekeminenkin onnistuu. Rantanen on todennäköisesti maajoukkuepakki tulevaisuudessa.

4. Noora Vuorela, TPS

Sarjan paras maalivahti vartioi sattumalta sarjan parhaan joukkueen maalia. Vuorela on hyvä torjumaan, ja kokemuksen myötä myösvarmaotteinen. Viime keväänä oli pudotuspeleissä aivan huippuliekeissä. Puhutaan mitä tahansa huippupelaajista niin Vuorelan otteet olivat suurin yksittäinen syy TPS:n mestaruuteen. Piti turkulaisia pystyssä tiukoissa paikoissa ja antoi enemmän kuin mahdollisuuden voittaa.

3. Ella Alanko-Salminen, TPS

Alanko-Salminen nähtiin kaukalossa Super Cupissa ja olisi kuin hän ei olisi koskaan kaukalosta poistunutkaan, vaikka edellisestä liigapelistä olikin jo yli neljä vuotta. Alanko-Salminen pelaa erittäin fiksusti ja liikkuu ympäri kenttää aktiivisesti hyvää pelisilmää hyväksikäyttäen. Jos vain itse haluaa niin on mukana 2023 MM-kisoissa.

2. Laura Manninen, PSS

Manninen pelaa Suomessa pitkästä aikaa. Viimeksi oli Suomen kentillä 2013-14. Hyväjalkainen ja fyysinenkin puolustaja ei ole mitenkään helposti ohitettavissa tai haastettavissa. Kokenut Manninen pelasi pitkään maailman kovimmassa sarjassa ja sitäkin kautta varmasti tuo lisäarvoa PSS:n riveihin. Pallollisesti ihan hyvä, mutta parhaat avut tulevat esiin pallottomassa pelissä, jossa voi hyvin olla sarjan paras pelaaja.

1. Milla Nordlund, TPS

Nordlund nousi viime kaudella sarjan parhaaksi pelaajaksi. Periaatteessa pinnan alla on kytenyt jo pidempään, mutta viimein kaikki palaset loksahtivat paikoilleen. Taitava, fiksusti liikkuva ja hyvällä pelisilmällä operoiva Nordlund on ketjussaan sekä pelintekijä että viimeistelijä. Voittanee pistepörssit jälleen mennen tullen.

Pääkallo.fi