U19-miehet jatkoivat voitokkaina Sveitsissä – Ruotsi kaatui neljällä maalilla

Suomen U19-ikäluokan miehet onnistuivat mainiosti Sveitsissä. Kuva: Claudio Schwarz/Swiss Unihockey

Suomen miesten U19-ikäluokan salibandymaajoukkue päätti Sveitsin EFT-turnauksen kolmanteen voittoon kaatamalla Ruotsin maalein 9-5.

Peli oli avauserässä 2-2, mutta sittemmin Suomi piti johdon ottelun loppuun asti. Viimeisillä minuuteilla Gabriel Kohonen toi Ruotsin kolmen maalin päähän ilman maalivahtia, mutta Suomi kuittasi vielä senkin osuman.

Kolmen voiton myötä Suomi vei EFT-turnauksen nimiinsä. Ruotsi hävisi kolme peliä ja oli viimeinen. Miko Vaarimo voitti turnauksen pistepörssin (6+1), Leevi Rantala oli kolmas (4+2) ja Teemu Karppanen neljäs (3+3).

U19-miesten EFT-turnaus

Suomi–Ruotsi 9-5 (5-2, 2-2, 2-1)

1. erä: 3.06 Miko Vaarimo (Teemu Karppanen) 1-0, 10.46 Onni Forss (Vaarimo) 2-0 yv, 12.24 Filip Norman (Emil Nyh) 2-1, 13.39 Hampus Nydenfeldt (Gabriel Kohonen) 2-2, 17.23 Karppanen (Forss) 3-2 yv, 17.49 Leevi Rantala (Joona Hokkanen) 4-2, 19.15 Vaarimo (Pietari Porttikivi) 5-2.
2. erä: 24.14 Oscar Hammarqvist (Daniel Helge) 5-3, 26.26 Hammarqvist (Kim Guilotte) 5-4, 26.48 Juho Seppälä (Joonas Ekuri) 6-4, 27.31 Vaarimo (Santtu Vuoristo) 7-4.
3. erä: 46.01 Hokkanen (Rantala) 8-4 yv, 58.32 Kohonen (Jonathan Berglund) 8-5 im, 59.02 Juuso Suotula (Luukas Hyvärinen) 9-5