Analyysi: Mikä joukkue on F-liigan paras kotikentällään? Katsaus viimeiseen yhdeksään liigakauteen

Onko Seinäjoella kiva käydä pelaamassa? Kuva: Juha Käenmäki

Onko Seinäjoella kiva käydä pelaamassa? Kuva: Juha Käenmäki

Kotietu, sellaista termiä käytetään usein urheilussa. Mutta onko salibandyssa erityisen vahvoja kotijoukkueita? Tarkastelussa ovat miesten F-liigan joukkueiden edesottamukset vuosilta 2013-2022 ja lopusta löydät datapaketin, josta tietoja voi tarkastella lähemmin.

Salibandyssa on paljonkin asioita, joita olisi hyvä huomioida. Kun pelaajat eivät ole ammattilaisia niin arkipeleillä on jonkin verran väliä. Tällöin kuitenkaan kotijoukkuekaan ei saa suurta etua, jos molempien joukkueiden pelaajat ovat töissä tai koulussa. Todennäköisesti matkustavan joukkueen pelaajat pääsevät aikaisemmin keskittymään itse otteluun, mutta ei bussimatkakaan mikään optimaalinen valmistautuminen ole. Rasitus riippuu toki myös matkan mitasta. Pelit keskittyvät kuitenkin pääosin viikonlopuille.

Arkipelit sinällään ovat ihan hyvä kysymys, mutta sitten on myös matkustaminen. Toki joihinkin paikkoihin on lähes kaikilta joukkueilta pitkä matka, mutta toisaalta siltä joukkueelta, on sitten pitkä matka lähes jokaiselle vierasreissulle. Tämä varmasti näkyy siinä suhdeluvussa ottaako kyseinen joukkue enemmän pisteitä kotona kuin vieraissa. Tästä jonkin sortin esimerkki olkoon OLS, Oulusta.

OLS esimerkiksi on ottanut suhteessa aika vähän siitä täydestä määrästä pisteitä, mitä kotoa voisi olla otettavissa, mutta toisaalta se on ottanut kahdeksalla kaudella yhdeksästä enemmän pisteitä kotona kuin vieraskentällä. Kotipeleille on sille suhteellisesti jopa eniten merkitystä sarjassa.

Voi myös kysyä saako salibandyssa suurta etua yleisöstä? Sitäkin voi lähestyä monesta kulmasta. Periaatteessa yleisömäärällä ei ole suurta väliä, jos tunnelma on tiivis ja yleisö elää mukana. Jos halli on isohko, mutta väljä ja yleisö ei ole sinällään pelin käänteisiin reagoiva, niin yleisön vaikutus tuskin on iso. Varsinaisten ”osallistuvien” katsojien määrä on lajissa suhteellisen pieni.

Mitä arvioidaan?

Asiaa on vähän vaikea tilastollisesti päätellä, joten keräsin mahdollisimman paljon infoa niiltä kausilta, joista kotivoittotilastot saa edes kohtuullisen helposti käsiin. Periaatteessa on kaksi asiaa mitkä analyysissa on huomioitu.

Ensinnä se, että paljonko joukkue on kerännyt pisteitä kotikentällään suhteessa mahdolliseen täyteen kotipistepottiin. Toinen, ja eniten painotuksessa ollut lukema on ollut montako prosenttia kyseisen joukkueen kauden kokonaispistepotista on tullut nimenomaan kotikentällä.

Tämä suhdeluku siksi, että alemmilla portailla olevilla joukkueilla kotivoittoprosentti voi olla suhteellisen alhainen verrattuna kärkipäähän, mutta vaikutus kokonaispistepottiin suhteessa silti iso. Tällöin kotimenestystä siis verrataan joukkueen kokonaissuoritustasoon kyseisellä kaudella.

Pistepoteissa on tietysti eroja. Esimerkiksi Classic on kerännyt monesti niin paljon pisteitä per kausi, että siitä on hyvin vaikea sanoa onko se sen parempi kotona kuin vieraissa. Se on kuitenkin useimmilla kausilla sarjan paras kotona ja vieraissa tärkeimmillä, eli pisteillä mitaten.

Toisaalta häntäpäässä on esimerkkejä, joissa on otettu paljonkin pisteitä kotona suhteessa koko kauden pistepottiin. Silti kauden kokonaispistepotti on ollut hyvin pieni. Erikoisin esimerkki lienee SalBa, joka nappasi kaudella 2014-15 10 pistettä olleen viimeinen. Se otti kuitenkin kauden kaikki pisteensä kotikentällä.

Voi olla, että joukkue on kerännyt kahdeksan pistettä kaudessa, mutta saanut kotona niistä kuusi. Tällöin nyt ei voi puhua erityisen hyvästä kotijoukkueesta, eikä ilmeisen hyvästä liigajoukkueesta ylipäänsä. On kuitenkin esimerkkejä, joissa kotimenestyksellä on ollut väliä, vaikka on kyse aika pienestä menestyksestä.

Esimerkiksi SalBa otti 2015-16 72,7% (8/11) pisteistä kotonaan ollen 13. ja säilyi karsinnoista. Seuraavalla kaudella LASB nappasi yhdeksän pistettä kotonaan, ja se oli 81,8% joukkueen koko kauden saldosta (11 p.). LASB säilyi sarjassa myöskin karsimalla ja pelaa liigassa edelleen. Näillä molemmilla kausilla voitosta sai 2 pistettä ja kotona oli mahdollisuus ottaa yhteensä 26 pistettä.

Esitystavassa piilee siis heikkous siinä, että alapäässä yksittäinen piste näkyy isommin prosenteissa, kun yläpäässä se ei näy välttämättä juurikaan,ja siksi esillä on muitakin tietoja, kuten sarjasijoitus ja kokonaispistepotti. Varsinaiseen parhaan kotijoukkueen arvioon otin tästäkin syystä pääkohteeksi mukaan vain ne liigajoukkueet, jotka ovat olleet mukana kaikki yhdeksän kautta.

Jos miettii mikä on vakuuttava kotivoittoprosentti ylipäänsä kauden aikana niin varmasti ainakin se, että ottaa 2/3 saatavilla olevista kotipisteistä. Jos pohtii taas suhdelukua suhteessa joukkueen koti- ja vieraspisteiden välillä niin jos joukkue ottaa kauden kokonaisesta pistepotistaan 60% tai yli kotona niin silloin sitä voi pitää suhteellisesti eri hyvänä kotisaldona suhteessa vierasmenestykseen. Pääosa suhteellisista kotisaldoista osuu 40-60% väliin.

Toki on eroa mitä kukin joukkue tavoittelee. Jos puhutaan nyt vaikka niistä jotka sijoittuvat neljän sakkiin niin nykyisellä pistelaskulla useimmiten on tarvinnut yli kaksi pistettä per peli (n. 67% kaikista mahdollisista pisteistä). Täten rajana on noin 52 pistettä ja vähän yli.

Taasen pudotuspeleihin on tarvinnut noin 1,5 pistettä/peli. Vähän allekin on saattanut riittää ja vähän ylikin on tarvinnut välillä nykyisellä pistelaskulla. Kun esimerkiksi SPV otti viime kaudella kotonaan 71,8% mahdollisista kotipisteistä ja vieraissa vain 30,8% mahdollisista pisteistä niin sille kotipeleillä on ollut merkitystä. Se kuitenkin keräsi yhteensä 40 pistettä koko kaudella mikä on vain pisteen yli keskiarvon 1,5 pistettä per peli.

Putoamisten ja karsintojen osalta on vaikeampi sanoa, sillä järjestelmät ovat muuttunut vuosien varrella usein, mutta liigassa on viime kausina säilynyt noin 25 pisteellä ihan varmasti. Tällöin myös tietysti voi olla hyvinkin iso merkitys, jos on napannut kotonaan esimerkiksi 15 pistettä, mikä on mahdollisesta kokonaiskotisaldosta vain noin 38,5%, mutta 25 pisteestä tasan 60%.

On toki paikoin vaikea verrata kausia keskenään jolloin pistelasku on ollut erilainen ja voitosta on saanut kaksi pistettä. Siinäkin on ollut eroa, että Classicin dynastian aikana top 8 -joukkueet ovat olleet melko vakioita, muutamaa heittoa lukuunottamatta. Sen lisäksi ihan viime vuosina kärkinelikko on erottunut omaksi joukokseen, siinä missä pudotuspelijoukkueetkin. Ehkäpä enemmän kuin tarkastelun alkuvaiheessa.

Katsantoaikaan on osunut kolme eri pistelaskutapaa. Nyt meneillään olevaa kautta ei ole huomioitu, koska se on kesken ja alkuvaiheessa. Meneillään olevalla kaudella pelataan myös enemmän pelejä ja joukkueita on kaksi vähemmän.

Irtoaako Hirviteatterista vieraspisteitä? Kuva: Esa Jokinen

Onko niitä erityisen hyviä kotijoukkueita?

Niistä joukkueista, jotka ovat olleet mukana kaikilla yhdeksällä kaudella, ei ole ainakaan mitään aivan ylivoimaisen selkeän kovia kotijoukkueita, mutta muutama pistää silmään. Alempana olevassa listassa ovat ne joukkueet jotka ovat pelanneet kaikilla yhdeksällä kaudella, joita tässä arvioidaan.

Kaikilla yhdeksällä kaudella mukana olleet joukkueet ja perässä ne kaudet jolloin kotipisteitä on ollut enemmän kuin vieraspisteitä:

Classic 4/7 (kahdella kaudella tasan 50%)
SPV 6/8 (yhdellä kaudella tasan 50%)
Happee 3/7 (kahdella kaudella tasan 50%)
Oilers 7/8 (yhdellä kaudella tasan 50%)
TPS 6/9
Indians 4/9
Nokian KrP 6/9
OLS 8/9

*EräViikinkejä, eli Erää ja Viikinkejä ei huomioida tässä. Muuten jouduttaisiin arvioimaan kolmen eri joukkueen edesottamuksia. Todetaan kuitenkin, että helsinkiläiset joukkueet eivät ole olleet järin hyviä kotonaan. Erä, SSV ja ErVi ovat kaikki yhdellä kaudella ottaneet enemmän pisteitä kotonaan kuin vieraissa, kun vertailussa on 12 kautta.

Näistä ainakin SPV, Oilers ja OLS ovat kelpoja kotijoukkueita. OLS:lle kotipisteet ovat olleet kaudesta toiseen tärkeitä. Oilersia voi pitää pienoisena yllätyksenäkin, jos vertaa muihin pääkaupunkiseudun joukkueisiin. Keskimäärin pääkaupunkiseudun joukkueet ovat nimittäin keräilleet paremmin pisteitä suhteessa vieraissa kuin kotonaan.

Sitten on vielä SPV. Jokseenkin oli ennakkoajatus, että SPV:n voisi linjata sarjan parhaaksi kotijoukkueeksi. On se ainakin hyvin lähellä sitä. Seinäjoella käy hyvin yleisöä peleissä ja yleisö ei ole vain katsomassa pelejä, vaan myös osallistumassa ottelutapahtumaan. Tästä on ainakin jotain etua oltava pitkässä juoksussa. Sinänsä harmi SPV:n kannalta, että ihan kirkkaimmat menestysvuodet jäävät tarkastelun ulkopuolelle.

KrP, TPS ja Classic ovat kaikki varsinkin nykyisin hyviä kotona suhteessa. Kaikki ovat tietysti hyviä ihan vieraissakin, vaikka tässä vertailussa se ei näy. KrP:n ja TPS:n osalta katsasteluvälille osuu myös vaikeita vuosia alkupäähän.

Kuten todettua, Classic on ollut niin hyvä kokonaisuudessaan, että sitä olisi epäreilua nimittää huonoksi millään mittarilla. Se on voittanut runkosarjan aikavälillä kahdeksan kertaa yhdeksästä ja ollut vähintään hopealla seitsemällä kaudella voittaen kuusi mestaruutta (2020 ei jaettu mitaleita).

Lisäksi pitää vielä huomioida uudestaan, että mitä enemmän joukkue ottaa pisteitä, niin sen vähemmän niitä jää yli. Tällöin kotivoittojen määrä on prosentuualisesti hyvin lähellä 50 sen molemmin puolin. Juuri näin Classicin kohdalla on käynyt.

Indians ei ole osoittanut olevansa erityisen vahva kotonaan, mutta suurin yllätys on Happee. Jyväskylässä on käynyt yleisesti ottaen hyvin väkeä peleissä, ja siellä on tunnelmakin usein kohdillaan. Siksi olisi voinut hyvin luulla, että Happee on tilastojen kärkipäätä tässä asiassa. Se lienee kuitenkin aika ”happeemaista”, että suoritustaso vaihtelee, joten sen lukemat ovat pitkälti 40-60% välillä.

Yleisön merkitys?

Yleisömäärillä on varmasti jotain merkitystä, mutta kuten todettua, on silläkin minkä tuen yleisö antaa. Näyttäisi ainakin siltä, että jos yleisöä ei käy, niin joukkue ei ole kovin hyvä kotonaan.

Koronan vaikutusta ei pidä vähätellä viime kausilta. Tästä johtuen en laittanut esille yleisömääriä kaudelta 2020-21 ollenkaan, koska määrissä näkyi muun muassa erilaiset linjaukset aluehallintoviranomaisten tahoilta.

Ainakin SPV:llä, Classicilla ja Oilersilla on ollut tasaisen hyviä yleisömääriä. SPV:n ja Oilersin osalta näyttäisi, että joukkueet ovat myös hyviä kotikentillään. Tämän vuoksi ei kannattane vähätellä yleisömääriä, varsinkin jos molemmilla on uskollisia katsojia, jotka käyvät vuodesta toiseen peleissä.

Ei voi kuitenkaan vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä näistä seikoista. Menestyskin on asiassa kaksiteräinen miekka. Jos menee huonosti, niin yleisöä käy vähemmän. Myös olosuhteilla on merkitystä. Esimerkiksi TPS on parempina vuosinaan kerännyt parempia yleisömääriä, ja osin voi kiitellä parantuneita olosuhteita.

Joka tapauksessa ihan niin massiivisia yleisömassoja tai faniryhmiä ei ole, että liigassa sen perusteella ratkaistaisiin paljoakaan. Olosuhteita voisi miettiä yhtenä seikkana, mutta nykyisin kentät ovat niin standardisoituja, että siitä ei suurta etua tule.

Onko tämän tekstin perusteella pääteltävissä, että liigassa olisi erityisen kovia kotijoukkueita? Ei oikeastaan suoranaisesti. Enemmänkin voisi sanoa, että viime vuosien trendi on ollut, että on neljä erittäin kovaa joukkuetta, neljä kovaa, muutama kehityskelpoinen ja ynnä muut. Tällä kaudella joukkueita on tosin 12, joten järjestelmä on jälleen erilainen.

Kaikesta tästä huolimatta kruunaan omavaltaisesti SPV:n liigan parhaaksi kotijoukkueeksi. Se nimittäin voi venyä, paukkua ja poksua nimenomaan kotikentällään, ja sitä ominaisuutta ei taida muilla joukkueilla olla. Lisäksi kotiyleisö tukee omiaan, ja joukkueen peleissä käy mukavasti katsojia vuodesta toiseen.

Oilers onnistuu kotijoukkueena hyvin. Varsinkin ollakseen pääkaupunkiseudulta. Kuva: Juhani Järvenpää

Järjestys runkosarjan kotipistemäärän mukaan, Kotipisteet runkosarjassa/maksimi 39 (%-osuus täydestä kotipotista), Kokonaispisteet runkosarjassa/maksimi 78, Runkosarjan sijoitus, Kotipisteiden osuus kokonaispistepotista prosentuaalisesti.

2021-22

1. Classic 33/39 (84,6%) Kokonaispisteet: 71 Sijoitus: 1. Kotipisteiden osuus: 46,4%
2. SPV 28/39 (71,8%) Kokonaispisteet: 40 Sijoitus: 8. Kotipisteiden osuus: 70%
3. KrP 27/39 (69,2%) Kokonaispisteet: 57 Sijoitus: 2. Kotipisteiden osuus: 47,3%
4. TPS 27/39 (69,2%) Kokonaispisteet: 55 Sijoitus: 4. Kotipisteiden osuus: 49%
5. Happee 27/39 (69,2%) Kokonaispisteet: 52 Sijoitus: 5. Kotipisteiden osuus: 51,9%
6. Oilers 25/39 (64,1%) Kokonaispisteet: 55 Sijoitus: 3. Kotipisteiden osuus: 45,5%
7. Indians 22/39 (56,4%) Kokonaispisteet: 48 Sijoitus: 6. Kotipisteiden osuus: 45,8%
8. OLS 22/39 (56,4%) Kokonaispisteet: 41 Sijoitus: 7. Kotipisteiden osuus: 53,7%
9. EräViikingit (35,9%) 14/39 Kokonaispisteet: 34 Sijoitus: 9. Kotipisteiden osuus: 41,2%
10. LASB 12/39 (30,8%) Kokonaispisteet: 26 Sijoitus: 10. Kotipisteiden osuus: 46,2%
11. Karhut 12/39 (30,8%) Kokonaispisteet: 22 Sijoitus: 12. Kotipisteiden osuus: 54,5%
12. Jymy 9/39 (23,1%) Kokonaispisteet: 24 Sijoitus: 11. Kotipisteiden osuus: 37,5%
13. Steelers 7/39 (17,9%) Kokonaispisteet: 15 Sijoitus: 13. Kotipisteiden osuus: 46,7%
14. Tiikerit 3/39 (7,7%) Kokonaispisteet: 6 Sijoitus: 14. Kotipisteiden osuus: 50%

Yleisökeskiarvot runkosarjassa:
1. Classic 566
2. SPV 503
3. Happee 489
4. Oilers 419
5. TPS 385
6. Indians 379
7. OLS 345
8. Karhut 288
9. EräViikingit 279
10. Nokian KrP 255
11. Jymy 245
12. LASB 221
13. Steelers 205
14. Tiikerit 137

2020-21

1. KrP 34/39 (87,2%) Kokonaispisteet: 56 Sijoitus: 4. Kotipisteiden osuus: 60,7%
2. Classic 33/39 (84,6%) Kokonaispisteet: 69 Sijoitus: 1. Kotipisteiden osuus: 47,8%
3. TPS 33/39 (84,6%) Kokonaispisteet: 62 Sijoitus: 3. Kotipisteiden osuus: 53,2%
4. Oilers 32/39 (82,1%) Kokonaispisteet: 63 Sijoitus: 2. Kotipisteiden osuus: 50,8%
5. LASB 24/39 (61,5%) Kokonaispisteet: 38 Sijoitus: 8. Kotipisteiden osuus: 63,2%
6. SPV 22/39 (56,4%) Kokonaispisteet: 39 Sijoitus: 7. Kotipisteiden osuus: 56,4%
7. Happee 20/39 (51,3%) Kokonaispisteet: 48 Sijoitus: 5. Kotipisteiden osuus: 41,7%
8. EräViikingit 17/39 (43,6%) Kokonaispisteet: 35 Sijoitus: 9. Kotipisteiden osuus: 48,6%
9. Indians 16/39 (41%) Kokonaispisteet: 41 Sijoitus: 6. Kotipisteiden osuus: 39%
10. OLS 14/39 (35,9%) Kokonaispisteet: 27 Sijoitus: 10. Kotipisteiden osuus: 51,9%
11. Tiikerit 11/39 (28,2%) Kokonaispisteet: 24 Sijoitus: 11. Kotipisteiden osuus: 45,8%
12. Jymy 10/39 (25,6%) Kokonaispisteet: 14 Sijoitus: 13. Kotipisteiden osuus: 71,4%
13. Steelers 9/39 (23,1%) Kokonaispisteet: 22 Sijoitus: 12. Kotipisteiden osuus: 41%
14. Welhot 5/39 (12,8%) Kokonaispisteet: 8 Sijoitus: 14. Kotipisteiden osuus: 62,5%

Kaikista pahimmilla koronakaudella katsojalukemat jäivät normaalia huomattavasti matalammiksi. Esimerkiksi paras katsojakeskiarvo oli SPV:llä 262 ja heikoin Tiikereillä 82. Lukemista ei voi päätellä liikoja alueellisen eriarvoisuuden vuoksi, ja normaalista poiketen vain yksi joukkue sai yli 200 katsojan keskiarvon.

2019-20

1. Classic 36/39 (92,3%) Kokonaispisteet: 72 Sijoitus: 1. Kotipisteiden osuus: 50%
2. Oilers 29/39 (74,4%) Kokonaispisteet: 56 Sijoitus: 2. Kotipisteiden osuus: 51,8%
3. TPS 28/39 (71,8%) Kokonaispisteet: 49 Sijoitus: 5. Kotipisteiden osuus: 57,1%
4. KrP 27/39 (69,2%) Kokonaispisteet: 52 Sijoitus: 4. Kotipisteiden osuus: 51,9%
5. SPV 27/39 (69,2%) Kokonaispisteet: 47 Sijoitus: 7. Kotipisteiden osuus: 57,4%
6. Indians 25/39 (64,1%) Kokonaispisteet: 48 Sijoitus: 6. Kotipisteiden osuus: 52%
7. LASB 24/39 (61,5%) Kokonaispisteet: 38 Sijoitus: 9. Kotipisteiden osuus: 63,2%
8. EräViikingit 22/39 (56,4%) Kokonaispisteet: 53 Sijoitus: 3. Kotipisteiden osuus: 41,5%
9. Happee 19/39 (48,7%) Kokonaispisteet: 45 Sijoitus: 8. Kotipisteiden osuus: 42,2%
10. OLS 15/39 (38,5%) Kokonaispisteet: 24 Sijoitus: 10. Kotipisteiden osuus: 62,5%
11. Welhot 10/39 (25,6%) Kokonaispisteet: 19 Sijoitus: 12. Kotipisteiden osuus: 52,6%
12. Tiikerit 9/39 (23,1%) Kokonaispisteet: 21 Sijoitus: 11. Kotipisteiden osuus: 42,9%
13. Steelers 7/39 (17,9%) Kokonaispisteet: 12 Sijoitus: 13. Kotipisteiden osuus: 58,3%
14. ÅIF 4/39 (10,2%) Kokonaispisteet: 10 Sijoitus: 14. Kotipisteiden osuus: 40%

Yleisökeskiarvot runkosarjassa:
1. Classic 1028
2. SPV 851
3. Happee 845
4. Oilers 777
5. TPS 762
6. Indians 754
7. EräViikingit 559
8. KrP 541
9. LASB 486
10. Steelers 465
11. Tiikerit 419
12. Welhot 396
13. OLS 383
14. ÅIF 207

2018-19

1. Classic 34/39 (87,2%) Kokonaispisteet: 73 Sijoitus: 1. Kotipisteiden osuus: 46,6%
2. SPV 27/39 (69,2%) Kokonaispisteet: 57 Sijoitus: 2. Kotipisteiden osuus: 47,3%
3. EräViikingit 27/39 (69,2%) Kokonaispisteet: 45 Sijoitus: 6. Kotipisteiden osuus: 60%
4. Oilers 26/39 (66,7%) Kokonaispisteet: 50 Sijoitus: 5. Kotipisteiden osuus: 52%
5. TPS 26/39 (66,7%) Kokonaispisteet: 56 Sijoitus: 3. Kotipisteiden osuus: 46,4%
6. Happee 25/39 (64,1%) Kokonaispisteet: 54 Sijoitus: 4. Kotipisteiden osuus: 46,3%
7. KrP 18/39 (46,2%) Kokonaispisteet: 40 Sijoitus: 7. Kotipisteiden osuus: 45%
8. Indians 18/39 (46,2%) Kokonaispisteet: 40 Sijoitus: 8. Kotipisteiden osuus: 45%
9. LASB 17/39 (43,6%) Kokonaispisteet: 26 Sijoitus: 11. Kotipisteiden osuus: 65,4%
10. OLS 15/39 (38,5%) Kokonaispisteet: 29 Sijoitus: 9. Kotipisteiden osuus: 51,7%
11. Steelers 14/39 (35,9%) Kokonaispisteet: 25 Sijoitus: 12. Kotipisteiden osuus: 56%
12. Welhot 11/39 (28,2%) Kokonaispisteet: 28 Sijoitus: 10. Kotipisteiden osuus: 39,3%
13. Karhut 9/39 (23,1%) Kokonaispisteet: 17 Sijoitus: 13. Kotipisteiden osuus: 52,9%
14. Koovee 2/39 (5,1%) Kokonaispisteet: 6 Sijoitus: 14. Kotipisteiden osuus: 33%

Yleisökeskiarvot runkosarjassa:
1. Classic 1141
2. SPV 1014
3. TPS 899
4. Oilers 841
5. Happee 777
6. Steelers 671
7. LASB 589
8. KrP 560
9. Indians 538
10. EräViikingit 537
11. Karhut 491
12. Welhot 458
13. OLS 407
14. Koovee 326

2017-18 (Pistelasku tällä kaudella: Peliajan voitosta 2p ja jatkoaikavoitosta tai rankkarikisavoitosta samoin. Tasapelistä 1p, vaikka hävisi jatkoajalla tai rankkarikisassa. 0 pistettä vain jos hävisi varsinaisella peliajalla. Maksimi kotipisteet 26 ja maksimi kokonaispisteet 52)

1. Classic 26/26 (100%) Kokonaispisteet: 51 Sijoitus: 1. Kotipisteiden osuus: 51%
2. KrP 21/26 (81%) Kokonaispisteet: 39 Sijoitus: 2. Kotipisteiden osuus: 53,8%
3. SPV 19/26 (73,1%) Kokonaispisteet: 32 Sijoitus: 7. Kotipisteiden osuus: 59,4%
4. TPS 18/26 (69,2%) Kokonaispisteet: 34 Sijoitus: 5. Kotipisteiden osuus: 52,9%
5. EräViikingit 15/26 (57,7%) Kokonaispisteet: 36 Sijoitus: 3. Kotipisteiden osuus: 41,7%
6. Happee 15/26 (57,7%) Kokonaispisteet: 36 Sijoitus: 4. Kotipisteiden osuus: 41,7%
7. Indians 14/26 (53,8%) Kokonaispisteet: 33 Sijoitus: 6. Kotipisteiden osuus: 42,4%
8. Welhot 14/26 (53,8%) Kokonaispisteet: 20 Sijoitus: 11. Kotipisteiden osuus: 70%
9. Oilers 13/26 (50%) Kokonaispisteet: 24 Sijoitus: 8. Kotipisteiden osuus: 54,2%
10. LASB 11/26 (42,3%) Kokonaispisteet: 23 Sijoitus: 9. Kotipisteiden osuus: 47,8%
11. OLS 11/26 (42,3%) Kokonaispisteet: 21 Sijoitus: 10. Kotipisteiden osuus: 52,4%
12. Steelers 10/26 (38,5%) Kokonaispisteet: 19 Sijoitus: 12. Kotipisteiden osuus: 52,6%
13. Koovee 5/26 (19,2%) Kokonaispisteet: 15 Sijoitus: 13. Kotipisteiden osuus: 33,3%
14. SalBa 4/26 (15,4%) Kokonaispisteet: 12 Sijoitus: 14. Kotipisteiden osuus: 33,3%

Yleisökeskiarvot runkosarjassa:
1. Classic 1121
2. TPS 914
3. SPV 799
4. Happee 674
5. Indians 616
6. Steelers 602
7. Oilers 600
8. Welhot 557
9. LASB 535
10. OLS 521
11. EräViikingit 500
12. KrP 492
13. SalBa 457
14. Koovee 444

OLS:lle kotipeleillä on ollut paljonkin merkitystä. Kuva: Ari Arola

2016-17 (Pistelasku: Voitosta (myös jatkoaika) 2p, tasapelistä 1p (myös jatkoajan jälkeen) ja tappiosta 0p (koskee myös jatkoaikatappiota. Tällä kaudella ei vielä pelattu ratkaisuun asti, vaan rankkarikisat tulivat mukaan vasta vuotta myöhemmin)

1. Classic 23/26 (88,5%) Kokonaispisteet: 44 Sijoitus: 1. Kotipisteiden osuus: 52,3%
2. EräViikingit 20/26 (76,9%) Kokonaispisteet: 43 Sijoitus: 2. Kotipisteiden osuus: 46,5%
3. SPV 19/26 (73,1%) Kokonaispisteet: 35 Sijoitus: 3 Kotipisteiden osuus: 54,3%
4. KrP 18/26 (69,2%) Kokonaispisteet: 27 Sijoitus: 7. Kotipisteiden osuus: 66,7%
5. Oilers 18/26 (69,2%) Kokonaispisteet: 28 Sijoitus: 6. Kotipisteiden osuus: 64,3%
6. TPS 17/26 (65,4%) Kokonaispisteet: 33 Sijoitus: 4. Kotipisteiden osuus: 51,5%
7. Happee 16/26 (61,5%) Kokonaispisteet: 32 Sijoitus: 5. Kotipisteiden osuus: 50%
8. OLS 14/26 (53,8%) Kokonaispisteet: 21 Sijoitus: 9. Kotipisteiden osuus: 66,7%
9. Steelers 14/26 (53,8%) Kokonaispisteet: 21 Sijoitus: 10. Kotipisteiden osuus: 66,7%
10. Indians 12/26 (46,2%) Kokonaispisteet: 23 Sijoitus: 8. Kotipisteiden osuus: 52,1%
11. Koovee 11/26 (42,3%) Kokonaispisteet: 19 Sijoitus: 11. Kotipisteiden osuus: 57,9%
12. SalBa 10/26 (38,5%) Kokonaispisteet: 18 Sijoitus: 12. Kotipisteiden osuus: 55,6%
13. LASB 9/26 (34,6%) Kokonaispisteet: 11 Sijoitus: 13. Kotipisteiden osuus: 81,8%
14. M-Team 4/26 (15,4%) Kokonaispisteet: 9 Sijoitus: 14. Kotipisteiden osuus: 44,4%

Yleisökeskiarvot runkosarjassa:
1. Classic 1106
2. TPS 909
3. SPV 862
4. Happee 761
5. Oilers 686
6. LASB 620
7. Steelers 610
8. EräViikingit 556
9. OLS 428
10. Koovee 422
11. KrP 410
12. Indians 389
13. SalBa 362
14. M-Team 229

2015-16
1. Classic 24/26 (92,3%) Kokonaispisteet: 48 Sijoitus: 1. Kotipisteiden osuus: 50%
2. Happee 24/26 (92,3%) Kokonaispisteet: 39 Sijoitus: 2. Kotipisteiden osuus: 61,5%
3. Oilers 20/26 (76,9%) Kokonaispisteet: 38 Sijoitus: 3. Kotipisteiden osuus: 52,6%
4. Viikingit 18/26 (69,2%) Kokonaispisteet: 35 Sijoitus: 4. Kotipisteiden osuus: 51,4%
5. SPV 15/26 (57,7%) Kokonaispisteet: 28 Sijoitus: 6. Kotipisteiden osuus: 53,6%
6. Erä 14/26 (53,8%) Kokonaispisteet: 29 Sijoitus: 5. Kotipisteiden osuus: 48,2%
7. OLS 14/26 (53,8%) Kokonaispisteet: 25 Sijoitus: 8. Kotipisteiden osuus: 56%
8. Koovee 12/26 (46,2%) Kokonaispisteet: 18 Sijoitus: 10. Kotipisteiden osuus: 66,7%
9. Indians 11/26 (42,3%) Kokonaispisteet: 25 Sijoitus: 9. Kotipisteiden osuus: 42,3%
10. TPS 11/26 (42,3%) Kokonaispisteet: 28 Sijoitus: 7. Kotipisteiden osuus: 39,3%
11. KrP 9/26 (34,6%) Kokonaispisteet: 15 Sijoitus: 12. Kotipisteiden osuus: 60%
12. SalBa 8/26 (30,8%) Kokonaispisteet: 11 Sijoitus: 13. Kotipisteiden osuus: 72,7%
13. M-Team 5/26 (19,2%) Kokonaispisteet: 10 Sijoitus: 14. Kotipisteiden osuus: 50%
14. NST 3/26 (11,5%) Kokonaispisteet: 15 Sijoitus: 10. Kotipisteiden osuus: 20%

Yleisökeskiarvot runkosarjassa:
1. Classic 1148
2. TPS 985
3. SPV 848
4. Happee 654
5. Erä 576
6. Oilers 573
7. KrP 442
8. NST 418
9. OLS 412
10. Indians 371
11. Koovee 366
12. Viikingit 353
13. SalBa 301
14. M-Team 261

2014-15
1. Happee 22/26 (84,6%) Kokonaispisteet: 43 Sijoitus: 1. Kotipisteiden osuus: 51,2%
2. Classic 20/26 (76,9%) Kokonaispisteet: 38 Sijoitus: 3. Kotipisteiden osuus: 52,6%
3. SPV 20/26 (76,9%) Kokonaispisteet: 40 Sijoitus: 2. Kotipisteiden osuus: 50%
4. SSV 16/26 (61,5%) Kokonaispisteet: 34 Sijoitus: 4. Kotipisteiden osuus: 47,1%
5. Koovee 16/26 (61,5%) Kokonaispisteet: 30 Sijoitus: 6. Kotipisteiden osuus: 53,3%
6. OLS 16/26 (61,5%) Kokonaispisteet: 25 Sijoitus: 7. Kotipisteiden osuus: 64%
7. Oilers 15/26 (57,7%) Kokonaispisteet: 30 Sijoitus: 5. Kotipisteiden osuus: 50%
8. Indians 14/26 (53,8%) Kokonaispisteet: 24 Sijoitus: 9. Kotipisteiden osuus: 58,3%
9. Erä 14/26 (53,8%) Kokonaispisteet: 25 Sijoitus: 8. Kotipisteiden osuus: 58,3%
10. SalBa 10/26 (38,5%) Kokonaispisteet: 10 Sijoitus: 14. Kotipisteiden osuus: 100%
11. KrP 10/26 (38,5%) Kokonaispisteet: 15 Sijoitus: 12. Kotipisteiden osuus: 66,7%
12. Josba 10/26 (38,5%) Kokonaispisteet: 16 Sijoitus: 11. Kotipisteiden osuus: 62,5%
13. TPS 8/26 (30,8%) Kokonaispisteet: 14 Sijoitus: 13. Kotipisteiden osuus: 57,1%
14. NST 8/26 (30,8%) Kokonaispisteet: 20 Sijoitus: 10. Kotipisteiden osuus: 40%

Yleisökeskiarvot runkosarjassa:
1. Classic 1200
2. SPV 824
3. Erä 801
4. Happee 647
5. Oilers 580
6. OLS 543
7. NST 459
8. KrP 459
9. TPS 447
10. Koovee 434
11. Indians 381
12. SSV 380
13. SalBa 370
14. Josba 368

2013-14
1. Happee 20/26 (76,9%) Kokonaispisteet: 40 Sijoitus: 3. Kotipisteiden osuus: 50%
2. Classic 20/26 (76,9%) Kokonaispisteet: 41 Sijoitus: 1. Kotipisteiden osuus: 48,8%
3. Oilers 19/26 (73,1%) Kokonaispisteet: 33 Sijoitus: 5. Kotipisteiden osuus: 57,6%
4. SSV 18/26 (69,2%) Kokonaispisteet: 41 Sijoitus: 2. Kotipisteiden osuus: 43,9%
5. SPV 16/26 (61,5%) Kokonaispisteet: 38 Sijoitus: 4. Kotipisteiden osuus: 42,1%
6. NST 15/26 (57,7%) Kokonaispisteet: 24 Sijoitus: 7. Kotipisteiden osuus: 62,5%
7. Koovee 14/26 (53,8%) Kokonaispisteet: 20 Sijoitus: 10. Kotipisteiden osuus: 70%
8. Indians 14/26 (53,8%) Kokonaispisteet: 24 Sijoitus: 8. Kotipisteiden osuus: 58,3%
9. Erä 12/26 (46,2%) Kokonaispisteet: 26 Sijoitus: 6. Kotipisteiden osuus: 46,2%
10. TPS 12/26 (46,2%) Kokonaispisteet: 21 Sijoitus: 9. Kotipisteiden osuus: 57,1%
11. KrP 9/26 (34,6%) Kokonaispisteet: 16 Sijoitus: 12. Kotipisteiden osuus: 34,6%
12. Josba 9/26 (34,6%) Kokonaispisteet: 19 Sijoitus: 11. Kotipisteiden osuus: 47,4%
13. Loviisan Tor 6/26 (23,1%) Kokonaispisteet: 8 Sijoitus: 14. Kotipisteiden osuus: 75%
14. OLS 5/26 (19,2%) Kokonaispisteet: 13 Sijoitus: 13. Kotipisteiden osuus: 38,5%

Yleisökeskiarvot runkosarjassa:
1. Classic 1055
2. SPV 788
3. Happee 624
4. Erä 475
5. TPS 468
6. Josba 441
7. NST 439
8. Oilers 433
9. Koovee 412
10. SSV 408
11. Indians 382
12. KrP 358
13. OLS 319
14. Loviisan Tor 306

Kaikki tiedot on kerätty, laskettu ja lisätty juttuun manuaalisesti, joten virheitä saattaa ilmetä. Ilmoitathan virheestä, jos huomaat sellaisen. Kiitos!