Expressen: Suomen maajoukkuevahti jättää ruotsalaisjoukkueen vain seitsemän kierroksen jälkeen

Nieminen pelasi ainoastaan neljä erää Åkersbergan maalilla. Kuva: perwiklund.se

Kesällä Sveitsistä Åkersbergan riveihin siirtynyt maalivahti Krista Nieminen, 35, jättää joukkueen vain seitsemän pelatun kierroksen jälkeen, ruotsalaislehti Expressen kertoi tiistaina.

Suomen maajoukkuevahti oli Ruotsin liigan SSL:n nousijajoukkueelta kovan luokan hankinta, mutta joukkueen heikon alkukauden aikana Niemisen peliaika jäi vähäiseksi, mikä oli uutisen mukaan merkittävä tekijä lähdön taustalla.

Åkersbergan päävalmentaja Andreas Berglind vahvisti tiedon Expressenille.

– Kyllä, meillä oli eilen tapaaminen, jossa hän päätti olla taistelematta enempää. Tietenkin halusimme pitää hänet, koska hän on hyvä maalivahti.

– Erittäin surullista. Mottoni on, kuten kaikki tietävät, taistella. Se on avainsana, ja mielestäni niin täytyy tehdä. Varsinkin tilanteessa, jossa olemme.

Berglind kertoo, että Niemiselle ei luvattu peliaikaa kun hänet joukkueeseen hankittiin.

– Ei ole valmentajaa, joka sanoisi niin, emmekä myöskään ole välittäneet sellaista. Sama asia kaikille mukana oleville. Hänen täytyy kamppailla harjoituksissa. On ikävää, että hän jättää meidät.

– On välttämätöntä taistella. Kausi on alkuvaiheessa ja vielä on monta peliä jäljellä. On luultavasti kaksi pettynyttä puoluetta. Hän on myös pettynyt meihin, ettei ole saanut kamppailla maalilla, mutta meidän on mentävä sen mukaan, mitä olemme nähneet harjoituksissa.

Åkersberga on parhaillaan sarjataulukon viimeisenä. Kauden seitsemästä ensimmäisestä ottelusta nousijajoukkue on voittanut ainoastaan yhden.