Divarit

Johansson, Nordlund ja Savela kruunattiin kuukauden pelaajiksi syyskuussa

05.10.
2022
Divarit

36-vuotias Henri Johansson suorittaa edelleen todella korkealla tasolla liigassa. Kuva: Esa Takalo

F-liigan miesten sarjan syyskuun parhaaksi valittiin Nokian KrP:n Henri Johansson ja naisten sarjassa valinta kohdistui TPS:n Milla Nordlundiin. Divarin syyskuun pelaaja oli LNM:n Iiro Savela.

Ikinuori Johansson nakutti viiteen peliin pisteet 9+3 ja rikkoi 1100 runkosarjan pisteen rajan.

– Henri Johanssonin alku kaudelle on ollut vahva. 1100 runkosarjapistettä koko uralla on kova saavutus – hän jatkaa vuodesta toiseen kovaa tuloksentekoa, valinnan tehnyt miesten maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky sanoitti.

Nordlund on myös jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Naisten maajoukkuevalmentaja Lasse Kurronen perusteli valintaa seuraavasti:

– Nordlund on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Kolmeen peliin 10 pistettä – samalla hän johtaa myös maali-, plusmiinus- ja laukaisutilastoa. Syyskuussa meni myös ainostaan yksi maali omiin kolmessa peliin. Voi siis sanoa, että tekeminen omaankin päähän kunnossa.

Savela nakutti syyskuussa tehot 9+6 ja johtaa sarjan pistepörssiä.

– Iiro on jatkanut siitä mihin edelliskaudella jäi. Pisteiden tekoon olen tyytyväinen, mutta ennen kaikkea halu mennä eteenpäin ja työnteko sen asian suhteen tekee vaikutuksen treeneissä ja peleissä, LNM:n päävalmentaja Niko Kvist kommentoi.

Divarissa kuukauden pelaajan valitsevat sarjan valmentajat.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen