Jymyn Perälälle kolmen ottelun pelikielto – ”Taklaus on johtunut Perälän törkeästä välinpitämättömyydestä kanssapelaajan turvallisuuteen”

Kuva: F-liiga

Kuva: F-liiga

Nurmon Jymyn Niko-Arttu Perälälle on tuomittu kolmen ottelun pelikielto Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitodelegaation toimesta.

Pelikielto määrättiin 1.10. pelatun Jymy-Happee -pelin tapahtumista, jossa Perälän kontakti osui Happee-pelaajan päähän.

Kurinpitodelegaatio perusteli päätöstään seuraavasti:

Tilanteessa Jymyn Perälä ja Happeen Salmi tavoittelevat irtopalloa. Salmi ehtii pallolle ensin ja yrittää pelata sen itselleen taaksepäin. Salmen kääntyessä Perälän puolelta taaksepäin Perälä liikkuu Salmea kohti ja Perälän käsivarsi osuu Salmea päähän.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Perälä on voimakkaassa liikkeessä kohti Salmea, ennen kuin Salmi tekee käännöksen. Perälä ei siten ole välttämättä pystynyt välttämään kontaktia Salmen käännöksen vuoksi. Kurinpitodelegaatio katsoo kuitenkin, että Perälä olisi voinut tilanteessa välttää voimakkaan kontaktin, mutta hän on sen sijaan korostanut kontaktin voimaa. Perälä pitää käsivartensa ylhäällä ja korostaa kontaktia nojaamalla yläkropallaan kohti vastustajaa. Johtuen Perälän omasta liikkeestä ja hänen käsivarrellaan tekemästään taklausliikkeestä Salmen päähän kohdistunut kontakti on ollut voimakas.

Johtuen Salmen nopeasta suunnanmuutoksesta ja siitä aiheutuneesta pään matalasta asennosta, kurinpitodelegaatio ei katso, että asiassa voitaisiin katsoa Perälän tahallisesti yrittäneen osua Salmea päähän. Kurinpitodelegaatio katsoo siten, että päähän kohdistunut taklaus on johtunut Perälän törkeästä välinpitämättömyydestä kanssapelaajan turvallisuuteen.

Kurinpitodelegaatio katsoo Perälän syyllistyneen väkivaltaiseen fyysiseen peliin ja määrää Perälälle kolmen ottelun pelikiellon.

Johtuen kolmen pelin pelikiellosta, Jymyllä on mahdollisuus viedä tapaus valituslautakunnan käsittelyyn.

Kurinpitopäätökseen