Salibandyn peliaika ei lyhene ainakaan lähitulevaisuudessa – ”Hallitus esittää, ettei kokeilussa ollutta ”Future of Floorball” -konseptia päätetä jatkaa sellaisenaan”

Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn peliaika ei lyhene ainakaan ihan lähitulevaisuudessa. Kuva: Juhani Järvenpää

Kansainvälinen Salibandyliitto IFF tiedotti keskiviikkona, että sen hallitus ei esitä marraskuun yleiskokoukselle ehdotusta, jonka mukaan peliaika lyhenisi muotoon 3×15 minuuttia ja joukkueiden kokoonpano supistuisi muotoon 2+15 MM-tasolla.

Joka tapauksessa lajin kattojärjestö viesti, että vaikka alkuperäisen suunnitelman mukaan päätöksistä piti tehdä päätöksiä vuonna 2022, lykätään lajin tulevaisuuden linjauksien päätöksentekoa vuoteen 2024. Tämä siksi, että mahdollisten muutosten tekemisen arviointiin tarvitaan lisää aikaa ja kokemuksia.

IFF viesti, että koronapandemian vuoksi testijakso ei ole onnistunut, ja erilaiset testit lajin muutosten osalta eivät ole olleet onnistuneita. Samalla se totesi, että salibandy-yhteisöissä on todettu, että nyt testeissä olleet muutokset eivät ratkaisisi varsinaisesti lajin tämän hetken haasteita.

Suomen Salibandyliiton puheenjohtaja ja IFF:n hallituksen jäsen Kaarina Vuori avasi asiaa Salibandyliiton tiedotteessa.

– Näin se on. Hallitus esittää, ettei kokeilussa ollutta ”Future of Floorball” -konseptia päätetä jatkaa sellaisenaan. Sen sijaan marraskuun yleiskokoukselle esitetään laaja-alaisen selvitys- ja valmistelutyön aloittamista siitä, miten kansainvälistä salibandya tulee tulevaisuudessa kehittää. Tähän prosessiin pyritään osallistamaan mahdollisimman hyvin kansainvälinen lajiyhteisö ja sen valmistelutyö on määrä toteuttaa niin, että mahdollisista uudistuksista voitaisiin päättää lopullisesti vuoden 2024 yleiskokouksessa.

Salibandyn kehittämisen suhteen tullaan kuitenkin tekemään töitä jatkossakin.

– Jos IFF:n hallituksen esitys hyväksytään marraskuun kokouksessa, aloitamme Suomessakin laaja-alaisen selvitys- ja valmistelutyön jo tulevan talven aikana. Mukaan toivotaan näkemyksiä salibandyn eri rooleista ja sidosryhmistä. Suomen liiton kanta on, että salibandyn tulevaisuuden elinvoimaisuuden ja kiinnostavuuden varmistamiseksi myös salibandyn pitää uudistua ja kehittyä. On kuitenkin tärkeää, että uudistukset tehdään laaja-alaisen ja perinpohjaisen valmistelutyön perusteella, Vuori linjasi.