Viikon top 5: Suurimmat kunnat ilman Salibandyn pääsarjajoukkuetta

SB Vaasan pääsarjataival päättyi kesällä 2018. Arkistokuva: Ari Honkonen

SB Vaasan pääsarjataival päättyi kesällä 2018. Arkistokuva: Ari Honkonen

Viikon top 5 listaa Suomen suurimmat kunnat, joista ei tällä hetkellä löydy salibandyn pääsarjajoukkuetta. Pääsarjajoukkueiksi lasketaan miesten ja naisten F-liigan lisäksi miesten Divari.

5. Salo, 51 339
Saloa ei varsinaisesti tunneta salibandykaupunkina, vaikka se kova urheilupitäjä onkin. Naisten sarjassa Huvinsa Kullakin (HuKu) on niittänyt jonkin sortin menestystä liigakarsintoja myöten, mutta liigaan se ei ole noussut.

4. Mikkeli, 52 077
Hatsina on kohtuullisen tunnettu nimi salibandykartalla, ja junioreissa se on onnistunut kohtuullisesti. Mikkelistä ei kuitenkaan tule ainakaan tällä hetkellä aikuisten pääsarjajoukkuetta. Hatsinan miehet pelaavat Suomisarjaa.

3. Rovaniemi, 64 022
Rovaniemeltä ei tule myöskään pääsarjajoukkueita. Santa’s United on kuitenkin pelannut ainakin naisten ykköstä, joka on ensi kaudella pääsarja. Rovaniemen tunnetuin salibandypelaaja lienee Joni-Arttu Sieppi, joka asuu Rovaniemellä, mutta pelaa OLS:ssa F-liigaa.

2. Vaasa, 67 067
Vaasa oli jokunen vuosi sitten vielä Divarin vakipitäjä. SB Vaasan vetäydyttyä sarjapaikasta, ei Vaasasta ole tullut Suomisarjan joukkuetta kovempaa ryhmää. Tämän kauden miesten liigassa ainakin Seinäjoella vaikuttavat Santeri Uusi-Laitila ja Riku Hakanen ovat vaasalaislähtöisiä.

1. Kouvola, 80 010 asukasta
Kouvolasta ei löydy myöskään salibandyn pääsarjajoukkuetta. Sudet on alueen iso seura, ja sen miesten joukkue pelaa Suomisarjaa. Kouvola ei ole profiloitunut erityisen vahvana salibandypaikkana vuosien saatossa, eikä pääsarjajoukkkueen puuttumattomuus ole sinällään ihme.