Finaalikaksikko vaihtuu 18 vuoden tauon jälkeen – näin seuraat lauantain välieriä

Suomi paransi tekemistään Saksaa vastaan, mutta välierässä haaste on aivan toisenlainen. Kuva: IFF

Suomi paransi tekemistään Saksaa vastaan, mutta välierässä haaste on aivan toisenlainen. Kuva: IFF

Salibandyn MM-kisojen välierät pelataan lauantaina Zurichissa.

Neljän parhaan joukosta ei yllätyksiä löydy, sillä tutut kärkimaat Suomi, Ruotsi, Tshekki ja Sveitsi selvittivät tiensä välieriin. Erityistä on kuitenkin se, että finaalissa nähdään ensimmäistä kertaa vuoden 2004 jälkeen jokin muu pari, kuin Suomi-Ruotsi. Suomi kompuroi alkulohkossa kisaisäntää vastaan, joten naapurimaat kohtaavat tällä kertaa jo välierissä.

Suomi-Ruotsi-mittelö pelataan välieristä ensimmäisenä Zurichin upouudessa monitoimihallissa. Ottelu alkaa suomen aikaa klo 15.00, ja Ylen studiolähetys käynnistyy klo 14.45. Kahden voiton ja Tshekki-tasapelin myötä Ruotsi voitti lohkonsa maalieron turvin, ja puolivälierissä sinikeltaiset jyräsivät Norjan yli lukemin 18-2. Suomi puolestaan jäi lohkossaan toiseksi, mutta Saksaa vastaan puolivälierässä vaikeuksia ei ollut ja sinivalkoiset etenivät jatkoon maalein 11-2.

Lauantai-iltana Sveitsi kohtaa toisessa välierässä fanaattisen kotiyleisönsä edessä Tshekin. Ottelussa panokset ovat korkealla, sillä kummallakin on kenties parhaat mahdollisuudet 18 vuoteen edetä finaaliin saakka. Tshekki pelasi finaalissa vuonna 2004, kun taas Sveitsin edellinen ja ainoa visiitti on vuodelta 1998. Myös Sveitsi-Tshekki-välierä on katsottavissa Yleltä. Lähetys alkaa klo 18.20. Suomen aikaa, ja itse ottelu 18.30.

Tshekki nappasi alkusarjassa kaksi voittoa ja pelasi Ruotsin kanssa 3-3-tasapelin. Puolivälierässä Slovakia kaatui maalein 9-4. Sveitsi puolestaan voitti alkulohkossa Suomen ja Slovakian, mutta pelasi yllättäen tasan Norjan kanssa. Puolivälierässä Latvia ajoi Sveitsin ahtaalle, mutta kisaisäntä taisteli lopulta 3-1-voiton.

Välierien aikataulu (ajat Suomen aikaa):

Lauantai 12.11.
15.00 Ruotsi – Suomi (Yle TV2 14.45)
18.30 Sveitsi – Tshekki (Yle TV2 18.20)