Jani Rajala jatkaa Karhujen päävalmentajana – “Vastuu luo minunlaiselle valmentajalle parhaan tavan kehittyä”

Rajalalla on meneillään ensimmäinen kausi Karhujen pääkäskijänä. Kuva: Juhani Järvenpää

Rajalalla on meneillään ensimmäinen kausi Karhujen pääkäskijänä. Kuva: Juhani Järvenpää

Divarin Karhut kertoi perjantaina, että Jani Rajala jatkaa joukkueen päävalmentajana vähintään kaksi seuraavaa kautta. Jatkosopimus on pituudeltaan 2+1 vuotta.

Kuluva kausi on Rajalan ensimmäinen Karhujen pääkäskijänä. Aikaisemmin hän on toiminut myös Rauman SalBan päävalmentajana sekä Karhujen A-junioreissa. Seuran tiedotteen mukaan pidemmän tähtäimen projektin ensimmäinen tärkeä palanen on nyt kiinnitetty.

– Hyvät fiilikset kaikin puolin jatkosopimuksesta. Vahva halu oli jatkaa Karhuissa ja viedä joukkuetta ja koko seuraa eteenpäin tulevina vuosina, Rajala kertoi tiedotteessa.

– Päätös syntyi aika pitkälti jo siitä, että millaisessa ympäristössä haluan toimia ja siitä, että on riittävän ajoissa tiedossa ne pelimerkit, joilla eteenpäin mennään. On tärkeää, että valmentaja sitoutuu prosessiin, mutta myös pelaajat ja koko seura.

Rajala nappasi tällä kaudella vetovastuun miesten edustusjoukkueessa entisen päävalmentaja Pekka Nylundin jäätyä sivuun tehtävästään. Kaksi edellistä kautta Rajala toimi joukkueen apuvalmentajana.

– On ollut kiva päästä toteuttamaan omia juttuja yhdessä joukkueen kanssa, mutta valmentaminen on itselle ollut intohimo oli sitten päävalmentaja, valmentaja tai joku siltä väliltä. Koen myös, että vastuu luo minunlaiselle valmentajalle parhaan tavan kehittyä ja mennä eteenpäin.

12 pelatun ottelun jälkeen Karhut on Divarin sarjataulukossa 24 pisteellä neljäntenä, ja eroa sarjakärki M-Teamiin on vain neljä pistettä.

– Alkukausi on mennyt ihan mukavasti, myös tuloksellisesti. Kauden tavoitteena on tietenkin voittaa otteluita, mutta kehittää myös pelaamista pitkäjänteisesti tuomalla uusia ärsykkeitä harjoitteluun. Paljon on tietenkin asioita, joita amatööriurheilussa joutuu miettimään ja pohtimaan, mutta koitan tässä rauhassa ja ajan kanssa tuoda uusia tuulia pelaamiseen.

– Tähän kauteen yksi isoin henkilökohtainen tavoite oli saada joukkue yhtenäisemmäksi, jossa jokaisella koppiin tullessa on hyvä olla. Mielestäni tässä ollaan oikeassa suunnassa, Rajala kuvaili alkukautta.

Seuran puheenjohtaja Ville Pietilän mukaan oli tulevaisuudenkin kannalta erittäin tärkeää, että jatkosopimus saatiin maaliin.

– Näin hänellä on mahdollisuus toteuttaa omaa juttuaan pidemmällä aikavälillä ja voidaan valmistautua ja panostaa tuleviin vuosiin. Myös pelaajia aletaan kiinnittämään pikkuhiljaa tuleville kausille, Pietilä paljasti.