KrP:lta ihmenousu tasoihin – viisi maalia ilman maalivahtia, joista kaksi viimeisen 10 sekunnin aikana

KrP kiri, muttei voittanut. Kuva: Juha Käenmäki

KrP kiri, muttei voittanut. Kuva: Juha Käenmäki

LASBin ja Nokian KrP:n välinen miesten F-liigan ottelu oli kaikkea muuta kuin pelkkää kepeää lauantai-illan viihdettä.

LASB näytti vievän vakuuttavan voiton, mutta viimeisellä kympillä KrP:lla oli vielä sanansa sanottavana. Roope Wikström viimeisteli LASBin 6-1-johtoon ajassa 31.19, ja siitä meni yli 20 minuuttia kunnes Mikko Laakso kavensi ilman maalivahtia tilanteeksi 6-2. Ajassa 54.01 Olli Arkkilan maalia toi KrP:n kolmen maalin päähän.

Seuraavaa kavennusta sai odotella varsinaisen peliajan viimeiselle peliminuutille. Arkkila iski nimittäin tilanteeksi 6-4 ajassa 59.22 (im). Jotta show olisi ollut kokonaisvaltainen Joona Rantala iski kavennuksen 59.53 (im) ja Laakso toi nokialaiset vielä tasoihin ajassa 59.58 (im). Laakso ja Arkkila osuivat kahdesti kirissä, ja Joonatan Kovanen tarjoili kolme maalisyöttöä.

Peli ei suinkaan päättynyt tasan, sillä edessä oli vielä jatkoaika. Sitä ehti kulua vain 42 sekuntia, kun Joni Puolakka ratkaisi 7-6-voiton LASBille. LASBin tehomiehenä hääri Jere Sulander (2+1). Kaksi pistettä napannut LASB on nyt yhdeksäntenä sarjassa. Pisteen saanut KrP on taasen taulukon viidentenä.

KrP:n nousua on vertailtu SPV:n hurjaan kiriin keväällä 2015. SPV kuitenkin nousi kuuden maalin takaa ilman maalivahtia tasoihin vain alle neljässä minuutissa, eikä sille taida löytyä liigahistoriasta vastinetta. KrP:n nousua voi kuitenkin pitää yhtenä kaikkien aikojen kireistä liigassa.