Pääkallotodistus: Suomen ykköseltä maailmanluokan suoritus kovassa paikassa – Toriseva loisti tolppien välissä

Ykkösviisikko toi Suomen tasoihin kahdella maalillaan. Kuva: IFF

Ykkösviisikko toi Suomen tasoihin kahdella maalillaan. Kuva: IFF

Suomi kaatui Ruotsia vastaan salibandyn MM-kisojen välierässä rankkarikisan päätteeksi maalein 4-3.

Avauserässä Suomelta nähtiin tarkkaa ja maltillista pelaamista. Ruotsi pidettiin pidempiäkin pätkiä poissa pallosta. Ensimmäisen parikymppisen aikana Suomi sai rakennettua myös muutaman lupaavannäköisen paikan, mutta maali pysyi puhtaana sekä Ruotsin että Suomen päädyssä. Toisen erän alkuun molemmat osuivat kertaalleen, ja ottelun puolenvälin synkän pariminuuttisen jälkeen Ruotsi johti lukemin 3-1.

Suomi kavensi vielä ennen toista erätaukoa, ja tasoitusmaali syntyi ottelun loppuhetkillä vajaa viisi minuuttia ennen summeria. Jatkoajalla maaleja ei syntynyt. Rankkarikisassa Suomi onnistui kahdesti seitsemän kierroksen aikana ja Ruotsi kolmesti, joten länsinaapuri eteni jälleen MM-finaalin.

Suomen joukkueesta muutaman pelaajan suoritusta voidaan pitää maailmanluokan tasoisena. Eikä pelkästään suorituksen perusteella, vaan myös siksi, minkälaisessa paikassa he onnistuivat. Suomella on ollut turnauksessa vaikeuksia, mutta siitä huolimatta joukkueelta nähtiin paras suoritus kaikista kovimmassa paikassa.

Tästä syystä Classic-nelikon ja Otto Lehkosuon muodostama ykkösketju ansaitsee viiden kallon suorituksen. Ykkösviisikko ei päästänyt maaliakaan omiin, minkä lisäksi se onnistui hallitsemaan peliä pallon kanssa. Suomen 3-2-kavennus sekä 3-3-tasoitusmaali olivat ykkösen käsialaa, joita ennen nähtiin upeat syöttökombinaatiot. Sentterinä esiintynyt Nico Salo oli Suomen tehokkain pelaaja pistein 1+1.

Maailmanluokan suoritus menee myös maalivahti Lassi Torisevalle. Suomen maalivahtiosasto on herättänyt keskustelua turnauksen kuluessa, ja monien mielestä Oskari Fäldenin olisi kuulunut olla maalilla Ruotsia vastaan Torisevan sijasta. Suomen valmennus luotti kuitenkin kokemukseen, ja kuusinkertaisen Suomen mestarin valinta osoittautui oikeaksi. Classic-maalivahti piti Suomen torjunnoillaan mukana ottelussa, ja antoi joukkueelle myös mahdollisuuden voittaa rankkarikisassa.

Suomen kakkosketju aloitti ottelun pirteästi, mutta avauserän jälkeen suoritus putosi keskitasolle, tai sen alapuolelle. Kakkosviisikko oli toisessa erässä kentällä kahden ruotsalaismaalin aikana, eikä avauserän pirteästä hyökkäyspelaamisesta onnistunut maalinteossa itse kertaakaan.

Kolmoselta puolestaan nähtiin perusvarmaa tekemistä, mitä heiltä on turnauksen saatossa totuttu näkemään, vaikka yksi maali livahtikin omiin.

Viimeinen maailmanluokan suoritus menee Suomen valmennukselle. Vaikeasta turnauksesta, jonka aikana poissaolojakin on ollut merkittävästi, huolimatta joukkue oli turnauksen tähän mennessä tärkeimmässä ottelussa iskussa, jolla Ruotsi oli mahdollista kaataa. Joukkueen selkäranka pysyi kasassa Ruotsin kahdesta nopeasta maalista huolimatta, ja ratkaisu syntyi lopulta rankkarikisassa.

Suomen arvosanat:

Maalivahdit:
Lassi Toriseva 5
Oskari Fälden ei pelannut

Kenttäpelaajat:

1. Kenttä:
Eemeli Salin 5
Nico Salo 5
Sami Johansson 5
Janne Lamminen 5
Otto Lehkosuo 5

2. Kenttä:
Peter Kotilainen 2
Justus Kainulainen 3
Ville Lastikka 3
Mikko Leikkanen 3
Eemeli Akola 3

3. Kenttä:
Oskari Heikkilä 3
Eetu Sikkinen 3
Miko Kailiala 3
Konsta Tykkyläinen 3
Lauri Stenfors 4

Aaro Astala 3
Joona Rantala ei pelannut
Jesperi Lindfors ei pelannut

Suomen valmennus: 5

Arvosanat:

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus