Rangers arvostaa 30-vuotisjuhlaottelussa seuran kannalta merkittäviä henkilöitä – “Meidän näköistä tekemistä”

Puheenjohtaja Jari Kallion mukaan Rangersistä paistaa läpi yhteisöllisyys. Kuva: Esa Takalo

Puheenjohtaja Jari Kallion mukaan Rangersistä paistaa läpi yhteisöllisyys. Kuva: Esa Takalo

MM-huuman keskellä Divari jatkuu normaalisti, mutta lauantain kotiottelua ÅIF:ia vastaan on kuitenkin Rangersille muita erityisempi.

Rangersin puheenjohtaja Jari Kallio on ollut seuran toiminnassa mukana erilaisissa rooleissa jo 18 vuoden ajan. Hommat alkoivat pojan harrastuksen myötä valmentajana, minkä jälkeen hän siirtyi joukkueenjohtajaksi, ja lopulta nykyiseen pestiinsä seuran puheenjohtajaksi.

– Ei sen kummemmin ole itselle sen erikoisempi ottelu kuin mitä se on seuralle. Valmisteluja on ollut paljon, ja tämähän jouduttiin siirtämään syksyyn, Kallio kertoi Pääkallolle juhlaottelua edeltävänä päivänä.

– Alun perin piti olla helmikuussa, jolloin seura on perustettu, mutta koronan takia ei uskallettu pitää silloin. Päätettiin yhdessä siirtää tänne.

Juhlallisuudet käynnistyvät jo ennen ottelun alkua, jolloin luvassa on mm. paitojen jäädyttäminen. Illan kuluessa Rangers kuitenkin arvostaa lukuisia seuran jäseniä.

– Huomenna muistellaan, mistä kaikki lähti, ja jäädytetään myös sieltä ajoilta parin seuralegendan paidat. Huomioidaan seuran perustajia ja perustetaan myös tällainen kunniagalleria. Lisäksi halutaan arvostaa seura-aktiiveja.

Pelaajat, joiden paidat jäädytetään, selviää yleisölle vasta ottelun yhteydessä.

– Vaikka ollaan suht koht nuori seura, mutta niin on lajikin niin kyllä niitä meriittejä on ehtinyt salibandyssa kertyä.

Kallio on ollut osana Rangers-perhettä yli puolet siitä ajasta, mitä seura on toiminnassa ollut. Minkälaisia asioita kirkkonummelainen salibandyseura hänen mielestään edustaa?

– Sitä on tässä muistellut, ja tavallaan Kylien Jätkinähän tässä mennään. Sellaiset arvot, jotka ovat tässä 20 vuoden aikana paistaneet läpi, ovat yhteisöllisyys, urheilullisuus, positiivisuus ja ilo. Lisäksi meidän toiminta perustuu paljon vapaaehtoistyöhön.

– Nykyään on myös kilpailullista puolta. Kasvattajaseura ollaan ja moni pelaaja on meiltä yltänyt huipulle asti, mikä on hienoa nähdä.

Kallion mukaan Rangers pyrkii myös jatkamaan samalla linjalla tulevaisuudessa.

– Viimeiset pari vuotta ovat tietysti olleet haasteellisia niin kuin varmasti monelle muullekin. Samalla linjalla varmasti mennään, että panostetaan nuorisoon ja tietysti yritetään saada tyttöpuolta ja naisten toimintaa eteenpäin. Nuoremmissa harrastajamääriä ylöspäin ja sitä kautta kilpajoukkueisiin.

Rangers on kauden mittaa ollut erittäin aktiivinen sosiaalisen median kanavillaan, ja torstaina seura julkaisi myös lauantain juhlaottelua koskevan “introvideon”. Se ei tietenkään ole sattumaa, että kirkkonummelaiset ovat sosiaalisessa mediassa paljon esillä.

– Vuosien saatossa ollaan yhä enemmän ja enemmän alettu panostamaan siihen. Nyt ollaan löydetty hyvät tekijät ja hyvää sekä meidän näköistä tekemistä on ollut.

– Huumoria ja pikkuisen pilke silmäkulmassa.

Rangersin ja ÅIF:n välinen kamppailu alkaa lauantaina Jokirinteessä klo 18.00.