Rauhallisen oloinen Salo: ”Ruotsi inhoaa sitä jos he joutuvat olemaan ilman palloa liian pitkään”

Nico Salon johtama "Classic-kenttä" onnistui Saksaa vastaan. Kuva: IFF

Nico Salon johtama ”Classic-kenttä” onnistui Saksaa vastaan. Kuva: IFF

Suomen miesten salibandymaajoukkue eteni MM-välieriin kaatamalla Saksan hyvän esityksen siivittämänä lukemin 11-2 salibandyn MM-kisoissa Sveitsissä perjantaina.

Suomen ykkösviisikon esityksiä on paikoin kritisoitu turnauksessa ihan aiheesta, mutta perjantain pelissä viisikon peli toimi varsin hyvin. Sentteri Nico Salo kommentoi ottelua ja turnausta Pääkallolle pelin jälkeen.

– Alkusarjan pelit oli sellaista nihkeetä yliyrittämistä ainakin meidän viisikolla. Tänään saatiin vähän paremmin rauhoitettua peliä ja kuula pysymään meillä. Kova luotto siihen, että kun pitää kaikki laittaa likoon niin ollaan valmiita, Salo vakuutti.

Salo kantoi aiemmin turnauksessa kapteenin nauhaa, mutta Saksaa vastaan kapteeni oli kokenut puolustaja Janne Lamminen.

– Oli Jannen vuoro ottaa nauha. Ollaan jaettu vastuuta ja on puhuttu jengin kanssa, että koko jengissä on kaikki kapteeneita. Ei siinä sen suurempaa.

Salon kentällisessä on Suomen kovimpia pelimiehiä, kun laidoilla viilettävät Classic-seurakaverit Eemeli Salin ja Sami Johansson. Pakkiparin ovat muodostaneet Classicista tuttu Lamminen sekä Sveitsissä pelaava Otto Lehkosuo.

Avauspelin jälkeen kentällisen esitykset ovat ailahdelleet.

– Eipä siinä varmaan muuta kuin sellaisia pieniä taktisia virheitä, mitä ollaan tehty myös pelin sisällä. Se on aina pienestä kii, että peli lähtee rullaamaan. Pitää olla se oikea tila. Pitää olla rohkea ja silti olla malttia pallon kanssa. Sitä oikeaa tasapainoa tässä on etitty kisojen aikana. Kova luotto edelleen, että se vielä löytyy.

Vaikka kentällisen voi odottaa tuottavan hyökkäyspäässä niin erityisesti puolustaminen on sakannut, mikä on yllättävää kentällisen yleiseen suoritustasoon nähden. Hyökkäyspelistä voi sen sanoa, että kentällinen on tuottanut hyvin paikkoja, mutta viimeistely ei ole ollut jokaisessa ottelussa ihan odotetunlaista.

– Kyllä on tullut liikaa maaleja omiin. On näitä kisoja pelattu sillä tavoinkin, että ei ole tullut yhtään maalia omiin. Se liittyy myös tuohon mentaalipuoleen, et miten ne tilanteet pelataan. Jos pelataan yli tilanteet tai viisikko on liian levällään niin omissa kyllä kolisee, Salo tiesi.

Salokaan ei ole toistaiseksi pelannut ihan uransa parhaita MM-kisoja. Varaa parantaa löytyy mitalipelejä ajatellen.

– Vaihtelevaa ollut. Tänään sai ihan hyvän fiiliksen päälle. Enemmänkin tässä mennään mitalipelejä kohti.

Vaikka haastattelussa nousee esiin pelillisiä ongelmia, niin Salo on tyynen oloinen ja jopa hymyilee vastatessaan kysymyksiin joukkueen ja kentällisen haasteista. Se kertoo myös vankasta kokemuksesta huippusalibandyn parissa, ja siitä että mitään ei ole vielä ratkaistu.

Lauantaina pelataan suuri välieräottelu, kun Ruotsi tulee vastaan klo 15 alkaen. Suomelta ei juuri nyt odoteta kovin suuria, mutta lauantaina on mahdollisuus kääntää turnauksen kokonaissuoritus plusmerkkiseksi.

– Kyllähän se Ruotsin kaataminen vaatii meiltä todella kovan puolustuspelin ja taisteluilmeen jokaiseen vaihtoon. Meidän pitää pystyä pysymään pallossa ja pelata omille. Ruotsi inhoaa sitä jos he joutuvat olemaan ilman palloa liian pitkään. Meidän pitää siihen saada sopiva rentous. Kuitenkin sitten omaan päähän myös kunnon taistelu-mode päälle, Salo linjasi lauantain askelmerkit.