Ruotsi voitti MM-kisojen B-lohkon – kohtaa Suomen välierissä jos turnaus etenee odotetusti

Tshekki ja Ruotsi väänsivät tasaveroisesti maanantaina. Jäähyboksikin tuli molemmille maille tutuksi. Kuva: IFF

Tshekki ja Ruotsi väänsivät tasaveroisesti maanantaina. Jäähyboksikin tuli molemmille maille tutuksi. Kuva: IFF

Ruotsi varmisti maanantaina Sveitsin salibandyn MM-kisojen B-lohkon voiton.

Lohkovoitto ei irronnut helpolla, sillä hallitseva maailmanmestari pelasi päätösottelussa 3-3-tasapelin Tshekkiä vastaan, mutta voitti lohkon maalieron turvin. Ruotsi pelaa puolivälierissä torstaina klo 19.05 ja Tshekki perjantaina klo 16. Puolivälierien vastustajat määräytyvät keskiviikkona pelattavien neljännesvälierien myötä.

Nykyinen tilanne näyttää siltä, että jos Suomi jää lohkokakkoseksi ja etenee välieriin asti, niin se kohtaa lauantain välierissä Ruotsin, jos sekin etenee välieriin. Suomi voi toki välttää Ruotsin välierissä häviämällä tiistaina Norjalle ja jäämällä lohkon kolmanneksi. Silloin se joutuisi kuitenkin hakemaan vielä vauhtia neljännesvälieristä. Lohkonelosena Ruotsi tulisi todennäköisesti vastaan jo puolivälierissä.

Tappio ei olisi muutenkaan hirveän järkevä ”strategia”, sillä Suomen peli alkaa tänään tiistaina klo 19 (TV2 18.45) ja vasta sen jälkeen pelataan Sveitsi-Slovakia-ottelu. Jos Suomi voittaa Norjan ja Slovakia Sveitsin, niin Suomi on lohkoykkönen. Sveitsille lohkovoittoon riittää pistekin.