Sählyohjelma: Kapteenit ja päävalmentajat äänestivät – tässä on alkukauden tähdistökentällinen

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen

Tuomo Reposen juontaman sählyohjelman uusimmassa jaksossa paljastettiin miesten sarjan alkukauden tähdistökentällinen.

Valitsijoina toimivat liigajoukkueiden kapteenit ja päävalmentajat. Kysely lähetettiin siis 24 henkilölle, ja vastauksia tuli kaikkiaan 19. Kentälliseen ei saanut nimetä oman joukkueen pelaajia, mutta pelipaikkojen suhteen sai hieman liikkumavaraa. Esimerkiksi hyökkäykseen valittiin kaksi oikeaa laituria.

Syksyn parhaaksi maalivahdiksi arvostettiin MM-kisoissakin vakuuttavia otteita esitellyt TPS:n Oskari Fälden. Kuluvalla kaudella Fälden on pelannut seitsemän ottelua turkulaisten maalilla ja voittanut näistä viisi. Torjuntaprosentti on liigan 12. paras, tasan 75. Fälden keräsi äänestyksessä kaikkiaan kahdeksan ääntä, ja kuudella äänellä ulkopuolelle jäi Happeen Markus Laakso.

Turkulaisväriä löytyy myös puolustuksesta, sillä Jere Niemelä valittiin selkeällä erolla puolustajien ykköseksi. Nuori puolustaja on kirjauttanut 12 ottelussa tehot 8+7=15 ja esiintynyt merkittävässä roolissa kärkijoukkue TPS:n takalinjoilla. Toiseksi puolustajaksi äänestettiin Happeen Jonne Junkkarinen yhden äänen erolla takana olevaan Oilers-kaksikkoon.

Öljymiehiä löytyy kuitenkin hyökkäyspäästä, sillä pisteiden valossa uransa parasta kautta pelaava pistepörssin kärkinimi Heikki Iiskola ylsi yhdeksällä äänellä ketjuun mukaan. Kolmikkoon mahtui myös tuttu tehomies Justus Kainulainen. Koko äänestyksessä suurimman saaliin 14 äänellä keräsi TPS-hyökkääjä Miko Kailiala. 12 ottelussa Kailiala on viimeistellyt 22 maalia ja johtaa parhaillaan maalipörssiä. Pisteitä hänelle on kertynyt kaikkiaan 27.

Hyökkäyksestä niukasti ulkopuolelle jäi heti alkukaudesta hyvään vireeseen SPV-paidassa päässyt Peter Kotilainen. Kahdeksalla äänellä Kotilainen oli kuitenkin pelipaikallaan vasemmalla laidalla selkeä ykkönen.

Syksyn tähdistökentällinen (äänestäjiä 19):

MV: Oskari Fälden, TPS (8 ääntä)
P: Jere Niemelä, TPS (12 ääntä)
P: Jonne Junkkarinen, Happee (5 ääntä)
H: Miko Kailiala, TPS (14 ääntä)
H: Justus Kainulainen, Oilers (10 ääntä)
H: Heikki Iiskola, Oilers (9 ääntä)