Slovakia ei tuottanut vaikeuksia MM-avauksessa – Suomi oli vahvempi lukemin 8-1

Neljän Classic-pelaajan muodostama ykkösketju aloitti turnauksen vahvasti. Kuva: IFF

Neljän Classic-pelaajan muodostama ykkösketju aloitti turnauksen vahvasti. Kuva: IFF

Suomi kaatoi Slovakian MM-kisojen avausottelussa maalein 8-1.

Peli-iloa puhkunut Suomi hallitsi odotetusti pallon kanssa, eikä myöskään lähtenyt liikaa peruuttelemaan pallottomana. Slovakialaisilla oli läpi ottelun vaikeuksia luoda peliä omasta päästä pallolla, ja peliväline poltteli useampaan otteeseen slovakialaisten lavassa, mistä sinivalkoiset myös rankaisivat.

Suomen päätykarvaus puri ensimmäistä kertaa vain parin minuutin pelin jälkeen, kun Sami Johansson riisti, ja Eemeli Salin laukoi vapaasti maalin edestä turnauksen avausmaalin. Slovakia onnistui avauserässä maalinteossa kertaalleen, kun Ville Lastikka vapautti harhasyötöllään slovakialaiskaksikon 2 vs 0 -hyökkäykseen, josta Lukas Ujhelyin viimeisteli tasoitusmaalin.

Suomi ei tasoituksesta hätkähtänyt, vaan reilu viisi minuuttia tästä sinivalkoiset siirtyivät jo 4-1 johtoon Miko Kailialan osumalla. Suomi pääsi erän lopussa vielä harjoittelemaan ylivoimaa, joka oli yksi joukkueen heikkouksista viime joulukuussa kotikisoissa. 20 sekuntia ennen erän päättymistä Justus Kainulainen ohitti erinomaisella laukauksellaan slovakialaisvahdin jo viidennen kerran, joten Suomi sai myös tärkeän onnistumisen erikoistilanteen aikana.

Toisen parikymppisen aikana maalihanat pysyivät molempien osalta kiinni. Suomi sai luotua maalipaikkoja, mutta viimeistely ei ollut avauserän tasolla. Slovakia puolestaan oli lähellä rokottaa Suomea toistamiseen parista virheestä, mutta Lassi Toriseva nappasi Suomen maalilla tarvittavat neljä torjuntaa ja piti maalinsa toisessa erässä puhtaana.

Petteri Nykyn toimesta nähtiin ensimmäiset ketjumuutokset toisessa erässä, kun penkillä aloittaneet kisojen ensikertalaiset Joona Rantala ja Eemeli Akola nostettiin kakkoseen Aaro Astalan ja Jesperi Lindforsin tilalle.

Tappioasemassa pelannut Slovakia piti päätöserässä enemmän palloa, mutta Suomi vastasi maalinteosta. Ajassa 44.39 sinivalkoiset siirtyivät 7-1-johtoon Eetu Sikkisen viimeistellessä päivän toisen osumansa. Viimeisellä minuutilla Oskari Heikkilä sinetöi tyhjään maaliin loppulukemiksi 8-1.

Suomen joukkue matkustaa seuraavaksi Winterthurista Zurichiin, jossa huomenna sunnuntaina vastaan asettuu isäntämaa Sveitsi. Ottelu alkaa klo 15.00 Suomen aikaa.