Suomi eteni välieriin Ruotsia vastaan – Saksa kaatui selkein lukemin 11-2

Suomi ei jättänyt palaa Saksalle. Kuva: IFF

Suomi kaatoi Saksan salibandyn MM-kisojen puolivälierissä maalein 11-2 ja eteni välieriin, jossa vastaan astelee länsinaapuri Ruotsi.

Suomen joukkueesta tihkui pelipäivänä merkittäviä uutisia. Flunssasta kärsinyt Joonas Pylsy joutui jättämään turnauksen kesken pelaamatta minuuttiakaan ja hänen tilalleen hälytettiin Suomesta Peter Kotilainen. SPV-hyökkääjä sijoitettiin Saksa-ottelussa Justus Kainulaisen sekä alkusarjan päätöskamppailusta sivussa olleen Ville Lastikan rinnalle.

Kahdessa edellisessä ottelussa avausmaalin päästänyt Suomi sai Saksaa vastaan selkeästi paremman lähdön. Sinivalkoisten kakkosketju jysäytti heti ensimmäisessä vaihdossaan, kun Kainulainen ampui Suomen 1-0-johtoon Kotilaisen syötöstä.

Suomella ei missään vaiheessa avauserää ollut varsinaisesti hätää, ja Saksan tasoitusmaali syntyikin kuin tyhjästä. Sinivalkoisten viisikko puhkottiin parilla nopealla syötöllä, ja Tino Von Prizbuer toi Saksan hetkeksi tasoihin. Suomen ykkönen paikkasi kuitenkin nopeasti miinuksensa. Otto Lehkosuo jäi yksin takatolpalle, josta hänellä oli helppo työ siirtää Suomi 2-1-johtoon.

Avauserän viimeisen reilu kahdeksan minuutin aikana sinivalkoiset viimeistelivät vielä neljä maalia, ja kolmosketjullekin merkittiin pari onnistumista Miko Kailialan ja Konsta Tykkyläisen toimesta. Ensimmäisen parikymppisen aikana Suomelta nähtiin kaikkiaan pirteää pelaamista. Sekä pallo että pelaajat liikkuivat tehokkaasti, ja ensimmäiselle tauolle siirryttiin lopulta sinivalkoisten 6-1-johdossa.

Tapahtumia riitti myös toisen erän alussa. Suomi osui viiden minuutin sisään kahdesti ja Saksa kertaalleen. Saksan kavennuksesta vastasi joukkueen tunnettu veivaaja Michel Wocke, joka taiteili rangaistuslaukauksesta pallon Oskari Fäldenin selän taakse.

Suomi lisäsi tämän jälkeen taululle vielä pari maalia, mutta turvallisen johdon myötä sinivalkoiset pystyivät ottamaan hieman jalkaa pois kaasulta. Ottelun puolivälin jälkeen nähtiin myös ketjumuutoksia, kun Aaro Astala ja Joona Rantala tuotiin kentälle Ville Lastikan sekä 9-2-maalin viimeistelleen Kotilaisen tilalle.

Saksalla oli toisen parikymppisen aikana paikkoja useampaankin osumaan, ja tarjolla oli myös ylivoimaa, mutta MM-debyyttinsä jälkeen toisen peräkkäisen startin ansainnut Fälden nappasi Suomen maalilla muutaman loistopelastuksen.

Päätöserässä Suomi laski pelin tempoa, mikä oli kenties myös odotettavissa. Puolivälierän päättymisestä Suomella on ainoastaan 18 tuntia palautumisaikaa ennen Ruotsi-välierää, kun taas eilen torstaina pelanneella länsinaapurilla lepoa on kokonainen päivä enemmän.

Sinivalkoiset pitivät palloa useita minuutteja putkeen, eikä Saksa saanut minkäännäköistä loppukiriä käyntiin. Viimeisen parikymppisen avausmaali nähtiin ajassa 55.57, kun Sami Johansson viimeisteli illan toisensa ja vajaa minuutti tästä Kainulainen sinetöi loppulukemiksi 11-2.

Suomi-Ruotsi-välierä alkaa huomenna lauantaina klo 15.00 Suomen aikaa.