Tshekki esiintyi finaalissa ensimmäistä kertaa 18 vuoteen – Sveitsin MM-kisojen lopulliset sijoitukset ja pistepörssi selvillä

Tshekki ylsi finaaliin, mutta Ruotsi ei lopulta jättänyt palaakaan. Kuva: IFF

Salibandyn Sveitsin MM-kisat 2022 päättyi sunnuntaina Ruotsin mestaruusjuhliin.

Turnaus oli siinä mielessä erityinen, että vaikka kärkinelikossa oli neljä tuttua maata niin finaalissa nähtiin uusi pari ensimmäistä kertaa vuoden 2004 jälkeen. Suomi kompuroi Sveitsiä vastaan alkusarjassa, joten Ruotsi tuli tällä kertaa vastaan jo välierässä, josta länsinaapuri myös eteni finaaliin. Toisessa välierässä Tshekki jyräsi Sveitsin yli.

Finaalissa Ruotsilta nähtiin täysin ylivoimanen suoritus, kun taas pronssiottelussa Suomi sai Sveitsistä revanssin viemällä himmeimmät mitalit maalein 5-3.

Sijoituksissa ei muilta osin suuria yllätyksiä ole. Kaikki A- ja B-lohkon joukkueet etenivät puolivälieriin, ja C- ja D-lohkon maat ratkoivat alemmat sijoitukset.

Pistepörssin kärkisija meni Tanskan Mathias Glassille, joka tehtaili kuuteen otteluun 23 pistettä. Hänen lisäksi kymmenen parhaan joukkoon mahtui kaksi muuta tanskalaista. Tanska pelasi turnauksessa D-lohkossa ja sijoittui lopulta 10.

Kärkinelikon pelaajista eniten pisteitä keräsi Ruotsin Alexander Galante Carlström, joka valittiin myös turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Ruotsalaishyökkääjälle irtosi 15 pisteellä pistepörssin seitsemäs sija.

Suomen joukkueesta lähimpänä kymmenen parhaan listaa olivat Justus Kainulainen ja Sami Johansson, jotka kummatkin viimeistelivät 11 tehopistettä.