Tshekki murskasi Sveitsin unelmat finaalipaikasta – kisaisäntä kaatui välierässä lukemin 11-3

Tshekki oli ylivoimainen välierässä Sveitsiä vastaan. Kuva: IFF

Tshekki oli ylivoimainen välierässä Sveitsiä vastaan. Kuva: IFF

Tshekki kukisti Sveitsin lauantai-iltana salibandyn MM-kisojen toisessa välierässä maalein 11-3.

Sveitsi pysyi ottelussa mukana vielä avauserässä, jonka jälkeen tilanne oli 3-2 Tshekin hyväksi. Toisen erän alkua hämmensi se, että Sveitsi päätti vaihtaa Patrick Ederin tolppien väliin. Ottelun aloittanut Pascal Meier ei missään vaiheessa palannut takaisin vaihtopenkin puolelle.

Toinen erä mentiin pitkälti Tshekin merkeissä. Filip Langer vei joukkueensa 4-2-johtoon vain 31 sekunnin pelin jälkeen, ja tshekkiläiset vastasivat myös viidestä seuraavasta maalista. Kotijoukkue sai pientä helpotusta vielä ennen toista erätaukoa, kun Patrick Mendelin viimeisteli 7-3-kavennuksen.

Kolmannessa erässä Sveitsi lähti hakemaan nousua ilman maalivahtia alkuhetkiltä lähtien, mutta tuloksena oli ainoastaan Tshekin lisämaalit. Vierasjoukkue osui päätöserässä vielä neljästi, ja loppulukemiksi sinetöityi 11-3. Tshekin tehokkaimpia pelaajia välierässä olivat Marek Benes (1+3), Filip Forman (2+1) sekä Filip Langer (1+2). Lukas Bauerille kertyi Tshekin maalilla kaikkiaan 20 torjuntaa.

Sveitsi-murskajaisia seurasi paikan päällä Zurichin monitoimihallissa 11254 katsojaa. Tshekki kohtaa huomenna sunnuntaina finaalissa Ruotsin, kun taas Sveitsi taistelee pronssista Suomea vastaan.