Classicilla on Champions Cupissa loistava näytön paikka – “Kaikki muu on alisuoritusta meiltä”

Lastikan mukaan henkilökohtaiset suoritukset kauden aikana ovat olleet perustekemistä. Kuva: Esa Takalo

Lastikan mukaan henkilökohtaiset suoritukset kauden aikana ovat olleet perustekemistä. Kuva: Esa Takalo

Kuluvalla kaudella F-liigassa totuttua heikommin esiintyneellä Classicilla on tulevalla viikolla loistava näytön paikka kotihallissaan pelattavassa Champions Cupissa.

Kahden peräkkäisen kakkossijan jälkeen Classic kruunattiin miesten puolella neljäntenä suomalaisjoukkueena Champions Cupin mestariksi tammikuussa 2019. Seuraavaksi kaudeksi Classic-paitaan siirtynyt Ville Lastikka oli mukana vuotta myöhemmin, kun turnaus päättyi joukkueen osalta pettymykseen, eli pronssimitaleihin.

– Ei sinänsä hirveän hyviä muistoja, kun ei edes finaaliin asti päästy. Jokseenkin jopa unohtanut mitä siellä on tapahtunut. Ei tavallaan päästy siihen, mitä lähdetiin hakemaan, Lastikka muistelee edellistä kokemustaan Pääkallon haastattelussa.

– Tietysti kovia pelejä saatiin pari kappaletta, mutta pettymys se oli, kun ei päästy tosissaan taistelemaan voitosta.

Tulevista taistoista Lastikalla on odottavat fiilikset, vaikka hänen mukaan joukkueen yllä leijuu toistaiseksi vielä hieman kysymysmerkkejä.

– Siistiä päästä mittaamaan jenginä tasoa maailman huippujoukkueita vastaan. Tietysti joukkueen tila on sellainen, että katsotaan minkälaisella porukalla päästään iskemään sinne. Toistaiseksi ainakin näyttäisi siltä, että itse olen pelikuntoinen, hyökkääjä arvuuttelee ja jatkaa.

– Meillä on ollut pitkin kautta paljon poissaoloja ja muita. Kokoonpano on vaihdellut aika rajustikin, mutta pikkuhiljaa tässä alkaa itse kukin kuntoutumaan takaisin pelille. Toivotaan, että saadaan mahdollisimman ehjä nippu.

Kuluvalla kaudella joukkueen esitykset F-liigan puolella eivät ole olleet yhtä vakuuttavia, kuin mitä moninkertaiselta Suomen mestarilta on aikaisempina vuosina totuttu näkemään. Tällä hetkellä Classic on sarjataulukossa neljäntenä, kuusi pistettä sarjakärki TPS:n takana. Turkulaisilla on myös yksi ottelu vähemmän pelattuna.

– Toki voidaan aina verrata aikaisempiin vuosiin, että on menty näin ja tänä vuonna on tullut enemmän pistemenetyksiä, mutta niinhän sitä sanotaan että vuodet eivät ole veljeksiä tai siskoja keskenään. Joka kausi on aina oma tarinansa, ja tällä kaudella on ollut ehkä vähän haastavampaa, mutta en kuitenkaan näe kokonaisuutena mitään suurempaa huolenaihetta vielä.

– Se on nyt avainasemassa, että saataisiin kokonainen joukkue kasaan ja yhteisiä treenitapahtumia alle täydellä pumpulla. Sitä kautta varmasti päästään parempaan iskuun.

Lastikka kertoo, että MM-kisojen ympärillä olleet henkilökohtaiset terveyshuolet jatkuivat jonkin aikaa eteenpäin, ja pieni fyysinen vaivakin on rajoittanut pelaamista kauden aikana. Tällä hetkellä hyökkääjä kuitenkin kokee olevansa tarvittavassa kunnossa parantamaan omia otteitaan ja sitä kautta auttamaan joukkuettaan.

– Ei välttämättä sellaista liekehdintää ole ollut, mitä saattoi esimerkiksi viime kaudella olla pidempiäkin pätkiä. Ihan ok perustekemistä. Ajoittain on tullut tosi hyviäkin pelejä.

Champions Cupissa Classic kohtaa välierässä sveitsiläisen Grasshopper Club Zurichin, ja toisessa välierässä yhteen iskevät Ruotsin mestari IBF Falun sekä Tshekin Florbal MB. Tamperelaisille turnauksen voittaminen on yksi kauden päätavoitteista.

– Iso turnaus ja isoista asioista pelataan. Halutaan pärjätä turnauksessa ja ilman muuta sitä lähdetään voittamaan, se on ihan selvä homma. Kaikki muu on alisuoritusta meiltä.

Classicin kannalta pieni etu piilee hallissa, joka toimii viikonlopun näyttämönä.

– Toivottavasti saadaan hyvin suomalaista yleisöä paikalle ja hyvät kekkerit Bläk Boksiin pystyyn. Se olisi varmasti etu meille. Itsellekin jossain määrin on tärkeää, että tavallaan se maisema kentän takana on tuttu, jolloin voi pelata eri tilanteet aika vahvasti selkärangasta.

Maajoukkueen vakiopelaajiin kuuluva Lastikka näkee kaikkinensa sekä hyviä että huonoja puolia siinä, että MM-kisojen ja Champions Cupin kaltaiset turnaukset osuvat keskelle liigakautta.

– Kyllä se sitä rytmiä tavallaan rikkoo, kun kesken kauden tulee tällainen iso turnaus, keskittyminen siirtyy hetkeksi aikaa sinne. Niin Champions Cupin kuin tietysti MM-kisojen osalta. Meiltäkin oli kisoissa paljon pelaajia, joiden keskittyminen siirtyy yllättävän pitkäksi aikaa sinne, jolloin se on hetkellisesti seuratoiminnasta pois.

– Se vähän rikkoo suunnitelmallisuutta seuratasolla, mutta toisaalta on kiva, että tavoitteellisuus säilyy ja tasaisin väliajoin pelataan isoista asioista. Champions Cup on varmasti meidän kannalta erittäin hyvä juttu. Päästään testaamaan taso, missä mennään tällä hetkellä ja saadaan taas yhteisiä kokemuksia kovista peleistä.

Artikkeli on tuotettu Champions Cupiin liittyvässä kaupallisessa yhteistyössä Salibandyliiton kanssa.

Champions Cup on koko perheen tapahtumapäivä, tarjoaa tekemistä kaiken ikäisille – lue lisää

Champions Cupin liput myy Tiketti.fi

Tarjolla on sekä päivä- että turnauslippuja kahdessa hintaluokassa (A-katsomo ja B-katsomo) sekä koko päivän VIP-lippuja. Alle 4-vuotiaat lapset pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi. Lapselle tulee kuitenkin lunastaa maksuton lippu Tiketin sivulta.

Saatavilla on myös Tapas-ravintolan pöytiä ja aitioita, joissa voit nauttia tarjoilusta ja otteluista koko päivän ajan. Tiedustelut tickets@salibandy.fi.