Maajoukkueet

Hallitustiedote: Suomi hakee miesten MM-kisoja 2026 – Tanskalta ja Latvialta tiedustellaan kiinnostusta jaetusta turnauksesta

01.12.
2022
Maajoukkueet

Miesten MM-kisat on järjestetty Suomessa aikaisemmin 2002, 2010 sekä 2021. Kuva: Ari Arola

Salibandyliitto julkaisi tiedotteen marraskuun lopulla pidetystä hallituksen kokouksesta.

Kokouksessa päätettiin mm. aloittaa vuoden 2026 miesten MM-kisojen hakuprosessin valmistelut, minkä myötä Tanskalle sekä Latvialle tullaan lähettämään alustava tiedustelu kiinnostuksesta jakaa kyseinen MM-turnaus.

Vajaa kuukausi sitten liitto kertoi Suomen valmistautuvan hakemaan naisten MM-kisoja 2027. Mikäli molemmat tapahtumat myönnetään Suomelle, peräkkäisistä miesten ja naisten kisoista on tarkoitus rakentaa yhteinen kaksivuotinen projekti.

Tiedotteessa kerrottiin myös muista ajankohtaisista asioista salibandyn saralla.

Tammikuussa Ideaparkin Bläk Boksissa pelattavan Champions Cupin järjestelyt etenevät aikataulussa. Salibandyliitto kertoi tukevansa mukana olevia suomalaisjoukkueita (Classic ja TPS) kustantamalla joukkueiden ruokailut viikonloppuna sekä TPS:n majoituksen pe-su.

Marraskuussa Sveitsin MM-kisojen yhteydessä pidetyssä IFF:n yleiskokouksessa hyväksyttiin ehdotus siitä, että Future of Floorball -käsitettä tullaan soveltamaan laajemmin, eikä se sisällä vain nykyisiä muutosehdotuksia. Toimenpiteistä, joiden tavoitteena on tehdä salibandysta entistä kiinnostavampaa ja suositumpaa, on määrä päättää vuoden 2024 yleiskokouksessa.

Salibandyliitto on sitoutunut tekemään selvityksen aiheesta kansallisesti. Ensimmäisessä vaiheessa joulukuussa toteutetaan laaja-alainen kysely, ja vuoden 2023 puolella luvassa on workshop-tilaisuuksia kyselyn tulosten pohjalta.

Hallituksen seuraava kokous pidetään 15.12.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on journalismin opiskelija ja Pääkallon toimittaja.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.