Indians vei Espoon herruuden juhlaottelussa – ”Ihan v*tun p*ska esitys”

Indiansin ykkösviisikko oli iskussa Oilersia vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Indiansin ykkösviisikko oli iskussa Oilersia vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Indians kaatoi perjantai-iltana Oilersin kauden toisessa Espoon derbyssä maalein 4-3.

Pyöreitä vuosia juhlinut Indians aloitti ottelun terävästi ja siirtyi kahden maalin karkumatkalle jo kuudennella peliminuutilla. Oilers havahtui kuitenkin takaiskuista nopeasti ja nousi toisen erän alussa tasoihin, mutta vierasjoukkue ei ehtinyt pitkään nauttia tasatilanteesta.

Läpi ottelun vahvasti esiintynyt Indiansin ykkösketju taituroi toisen parikymppisen aikana kaksi maalia, joten päätöserään lähdettäessä Oilers oli jälleen takaa-ajoasemassa. Ajassa 40.16 Heikki Iiskola toi joukkueensa vielä maalin päähän, mutta sen lähemmäksi voittoa vierasjoukkue ei enää yltänyt. Loppulukemiksi sinetöityi 4-3 Indiansin hyväksi.

Tappion jälkeen Öljymiesten hyökkääjä Markus Markkola ei lähtenyt kaunistelemaan illan suoritusta.

– Helvetin huono, ihan vit*n p*ska esitys. V*tun p*ska iteltä, todella huono joukkueelta. Ei me oltu ollenkaan valmiita peliin eikä missään vaiheessa herätty tähän peliin. Jokainen tässä Oilers-organisaatiossa voi kattoa peiliin.

Mistä huono esitys sitten johtui?

– Vaikea sanoa. Luultiinko sitten, että ollaan jotenkin Espoon herroja, kun viimeksi tuli isomaalinen voitto vai mistä oli kyse. Vastustaja oli paljon nälkäisempi, tuli paljon paljon kovempaa ja ansaitsi voiton.

Perjantain ottelu oli Markkolalle vasta toinen palattuaan takaisin joukkueen vahvuuteen loukkaantumisen jälkeen. Hyökkääjä nähtiin askissa myös edellisenä perjantaina Classicia vastaan.

– Ihan siis luokaton esitys. Pitkä loukki takana, mutta turha selitellä. Jalka ei ihan vielä ole sillä tasolla, millä pitäisi olla, mutta aika vähille jäi minuutit ja niin jäi edellisessäkin pelissä. Surkea esitys, mutta ei ihan hirveästi päässyt toteuttamaankaan.

Jotain positiivista kuitenkin löytyi, sillä loukkaantumisesta kuntoutumisen suhteen ollaan Markkolan mukaan menty eteenpäin

– Juu, siltä tuntuu. Pikku hiljaa paremmin.

”Ympäristö tukee paljon itseäni”

Indiansin leirissä ääni kellossa oli täysin erilainen, kuten odottaakin saattoi.

– Erittäin kiva matsi. Yleisöä oli hyvin ja tultiin aika hyvin peliin. Mun mielestä tämä oli derbymatsi, jos näin voi sanoa, kotijoukkueen avainpelaajiin lukeutunut Christian Remes iloitsi ottelun jälkeen Otahallin uumenissa.

– Mun mielestä meillä oli hyvä henki tänään. Syötiin palloa ja tehtiin paljon töitä omaan päähän. Käytettiin myös omat paikat hyvin, pari ehkä tuli tuurilla, mutta välillä tarvii sellaistakin.

Remes viimeisteli Oilersin verkkoon kaksi maalia, joista jälkimmäinen jäi myös ottelun voittomaaliksi. Lisäksi hän kirjautti itselleen yhden syöttöpisteen.

– Noiden kavereiden kanssa on kiva pelata, on niin pirun taitavia jätkiä. Siinä on helppoa laittaa vaan lapa maahan ja mennä maalipaikoille. Tulee tarjoilua.

Illan toisen osuman jälkeen hyökkääjä antoi tunteiden näkyä, kun hän nappasi yleisön haltuunsa tuuletuksellaan.

– Kiva, että yleisö pääsee korona-ajan jälkeen tänne paikalle. Mun mielestä aina kun pelataan tällaisia isoja pelejä niin on se kiva, että näytetään tunnetta. Aina parempi, jos jää jotain mieleen.

Keväällä Heimon riveihin siirtynyt hyökkääjä on tehtaillut 17 ottelussa kaikkiaan 25 tehopistettä, mikä nostaa hänet Indiansin sisäisen pörssin kärkeen. Perjantain ottelun myötä Remes rikkoi jo tässä vaiheessa runkosarjan piste-ennätyksensä, jonka hän teki viime kaudella Tiikerit-paidassa.

– Sanoisin, että tämä ympäristö tukee paljon itseäni ja olen kasvanut paljon urheilijana täällä niin henkisesti kuin fyysisesti. Arkitekeminen on ollut täällä erinomaista. Treenataan aika paljon niin kyllä siinä vähän väkisinkin muuttuu.

Kesän aikana Indiansissa nähtiin suhteelliseen paljon vaihtuvuutta, ja erityisesti joukkueeseen liittyi paljon uusia kasvoja, joihin myös Remes kuuluu. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että joukkue on löytänyt yhteisen sävelen nopeasti.

– Tosi hyvin on hitsautunut. Kaikki on hyviä kavereita ja pystyy heittämään mitä vaan kenen vaan kanssa. Porukka viihtyy tosi hyvin vapaa-ajallakin. Helppohan siinä on olla.

Oilers vei joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä lukemin 10-1, joten espoolaisten välillä voitot ovat tällä kaudella 1-1. Kauden kolmas Espoon derby nähdään tulevan vuoden puolella helmikuussa.