Joulukalenteri: Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Lindstedt löysi isomman roolin uudesta kaupungista – “Uusi kaveri jostain Tampereelta”

Tino Lindstedt (oik.) on viihtynyt uudessa joukkueessaan. Kuva: Esa Takalo

Tino Lindstedt (oik.) on viihtynyt uudessa joukkueessaan. Kuva: Esa Takalo

Pääkallon joulukalenterissa julkaistaan 24 juttua erilaisista salibandyaiheista.

Jouluaattona kalenterin viimeisen luukun takaa paljastuu tilasto miesten F-liigan pelaajien keski-iästä, joka on tällä hetkellä hieman yli 24 vuotta (24v 1kk). Kyseistä ikäluokkaa edustaa myös keväällä LASBin riveihin siirtynyt Tino Lindstedt, jolle kuluva kausi on liigatasolla viides.

– En mä nyt tiedä kokeneesta, vaikka liigassa on vuosia kertynyt, Lindstedt toteaa Pääkallolle.

Classicin junioripolulta liigaan ponnistanut Lindstedt saapui LASBiin isomman roolin perässä ja sen puolustaja on myös löytänyt. Kuluvalla kaudella Lindstedt on pelannut 18 ottelua, ja tehopisteiden määrä sivuaa jo henkilökohtaista ennätystä, jonka hän teki debyyttikaudellaan 2015-16 Classicissa.

– Hyvin olen sopeutunut. Viime kesänä matkustin vielä silloin tällöin Tampereelta, että en ollut edes kaikissa treeneissä mukana, mutta silloin kun pääsin olemaan paikalla, niin kaikki otti tosi hyvin vastaan. Ei ollut sellaista, että uusi kaveri jostain Tampereelta. Tunsin kuuluvani heti porukkaan.

– Henkilökohtaisesti tämä on itsellekin vähän uusi tilanne. Aikaisemmin peliaika on ollut vähän niukilla, mutta nyt pääsee pelaamaan ja pitäisi olla niin sanotusti johtavassa roolissa. Uusi tilanne kaikin puolin kaupungin ja salibandyn kannalta.

Lindstedt pelasi aikoinaan Classicin riveissä kahden kauden aikana runkosarjassa ainoastaan 24 ottelua, minkä jälkeen hän vaihtoi paikallisvastustaja Nokian KrP:n väreihin. Kahden edellisen kauden aikana vakioroolia ei Näätälaumassakaan löytynyt.

– Rostereissa, joissa olen pelannut, on ollut kova kilpailutaso. Enkä nyt sano, etteikö se täällä Lahdessakin olisi kova. Peliaikaa tuli Tampereella niukasti. En haluaisi olettaa mitenkään, että pelaisin joka pelissä kävi miten kävi, mutta täällä peliaika on tällä hetkellä todennäköisempää kuin mitä se olisi Nokialla tai Classicissa.

Lindstedt kertoo, että hänen rooli joukkueessa ei muuten varsinaisesti eroa aikaisemmista.

– Pelaan samalla tavalla, pelasin sitten 15 tai 25 minuuttia. Peliaika ei sinänsä vaikuta omaan pelaamiseen. En näe, että se on muuttanut mitenkään.

Nuorten maajoukkuerinkiin kuulunut puolustaja voitti Classicissa kaksi Suomen mestaruutta ja Näätäpaidassa kertaalleen SM-hopeaa ja pronssia. Lindstedt näkee kuitenkin uransa olevan vasta alkuvaiheessa. Minkälaisia tavoitteita hänellä vielä on?

– Vuosien saatossa on jos jonkinnäköistä vaivaa ja loukkaantumista ollut, mutta ne on pikkuhiljaa vähenemään päin. Isoin tavoite on tietysti se, että pysyisin kunnossa ja pystyisin pelaamaan. Kehittyisin pelissä enemmän siihen johtavaan pallolliseen pelaajaan, minkälaisena itseäni pidän joukkueessa. Jos näihin tavoitteisiin päästään, niin kaikki on vain plussaa mitä siitä sitten seuraa.

Joulutauolle siirryttäessä LASB on sarjataulukossa yhdeksäntenä, ja eroa pudotuspeliviivan yläpuolelle on vain yksi piste. Vuoden 2022 pelit eivät kuitenkaan lahtelaisten osalta ole vielä ohi, sillä tulevalla viikolla joukkue taistelee isoista pisteistä sarjajumbona olevaa FBC Turkua vastaan. Parin päivän joulun viettoon matkustamassa ollut Lindstedt on tyytyväinen joukkueensa kauteen tähän mennessä.

– Käyrä on niin sanotusti ylöspäin. Ollaan kehitytty pelaamisessa koko ajan. Vaikka voittoja on vähän niukemmin ja siellä on rankkaritappioita ja mitä kaikkea, olen iloinen joukkueen puolesta. Ollaan tosissaan taisteltu pisteitä joka pelissä.

– Kyllä tässä pari päivää, ainakin viikonlopun ajan itse vaan lepäilen, rentoudun ja vietän aikaa perheen kanssa. Maanantaina sitten pieni hikoilu. Joulukinkut kyljistä pois ja siinä aletaan keskittymään keskiviikon peliin. Tiistaina on valmistava laji niin pitäisi olla iskussa keskiviikkona.

Pääkallon joulukalenterissa esitellään erilaisia numeroaiheisia nostoja aina itse päivään liittyen. Artikkelit saattavat olla tuoreita haastatteluita, tilastonostoja tai nostalgiapaloja.

Aiemmat luukut:
Joulukalenteri: Salibandyhistorian ensimmäinen maaottelumaali
Joulukalenteri: Nopeimmat kaksi maalia liigan historiassa
Joulukalenteri: Maineikas alakolmio
Joulukalenteri: Maailman kärkinelikko
Joulukalenteri: Suomalaisen salibandyn hopeinen juhlapäivä
Joulukalenteri: Kuudella kenttäpelaajalla MM-karsintoihin
Joulukalenteri: Harri Forsten, legendaarinen numero seitsemän – ”Jälkeenpäin oppinut arvostamaan, minkälaiseen ympäristöön pääsi oppimaan ja menestymään alussa”
Joulukalenteri: Kahdeksan Suomen mestaruutta voittanut Kati Suomela – “On siinä vähän onnenkauppaakin ollut”
Joulukalenteri: Painajainen MM-finaalissa
Joulukalenteri: Kymmenen pisteen suoritus
Joulukalenteri: Mestaruus pääkaupunkiseudulle edellisen kerran 11 vuotta sitten
Joulukalenteri: 12 vuoden panna
Joulukalenteri: Se Tähkä
Joulukalenteri: Prahan ikimuistoinen ilta
Joulukalenteri: Rankkari joka muutti salibandyn sääntöjä
Joulukalenteri: 2+15
Joulukalenteri: Ennätyksellinen vierasvoitto paikallispelistä, mutta pakkaspäivä
Joulukalenteri: Venäjä kummittelee salibandymaiden rankingissa
Joulukalenteri: Nuorten MM-kisat
Joulukalenteri: Luku, joka esiintyy monessa yhteydessä
Joulukalenteri: Riika 2001
Joulukalenteri: Mikko Kohosen rakkaus lajia kohtaan päihitti vakavimmatkin loukkaantumiset – ”Ensimmäinen asia oli soitto Nykylle