Joulukalenteri: Suomalaisen salibandyn hopeinen juhlapäivä

Latvia kaatui kotiyleisön edessä vuosi sitten. Kuva: Juha Hautakangas

Latvia kaatui kotiyleisön edessä vuosi sitten. Kuva: Juha Hautakangas

Pääkallon joulukalenterissa julkaistaan 24 juttua erilaisista salibandyaiheista.

Viidennessä luukussa kurkistetaan vuosi taaksepäin. Silloin oli nimittäin suomalaisittain harvinainen maajoukkuepäivä, kun miesten maajoukkue pelasi ensin viimeisen alkusarjan ottelunsa MM-kotikisoissa Latviaa vastaan ja illalla oli edessä naisten MM-finaali Suomen ja Ruotsin välillä.

Suomella ei ollut ongelmia Latviaa vastaan, sillä vaikka Latvia laukoi itsensä johtoon alussa, vei Suomi voiton luvuin 7-2 ja varmisti lohkovoiton. Ottelussa onnistujiin kuului Suomen kolmosviisikko Kainulaisen veljesten johdolla. Juhlan aihetta pelissä oli siinäkin mielessä, että konkaripakki sai 100 tehopistettä täyteen maajoukkueessa.

Illalla pelattu MM-finaali olikin sitten melkoinen trilleri. Suomi taisteli erinomaisesti läpi 60-minuuttisen ja haastoi Ruotsin jatkoajalle asti. Ajassa 62.35 Emelie Wibron laittoi pallon pussiin maalilta ja Ruotsi pääsi jälleen juhlimaan MM-kultaa kotikamarallaan.

Ottelu oli jälleen kerran Veera Kaupin (2+0) vahvaa näytöstä. Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen piti Suomen esitystä MM-projektin parhaana. Myös puolustaja My Kippilä kiitteli Suomen suoritusta ja esitystä. Ruotsin voittomaalin värkännyt kaksikko Maja Viström ja Wibron antoivat LoistoCastin MM-reporttereille kommentit finaalin jälkeen.

Juhlapäivä ei mennyt suomalaisittain täysin nappiin, mutta tarjosi lajiseuraajille harvinaisen maaottelupäivän yhteydessä elämyksiä.

Pääkallon joulukalenterissa esitellään erilaisia numeroaiheisia nostoja aina itse päivään liittyen. Artikkelit saattavat olla tuoreita haastatteluita, tilastonostoja tai nostalgiapaloja.

Aiemmat luukut:
Joulukalenteri: Salibandyhistorian ensimmäinen maaottelumaali
Joulukalenteri: Nopeimmat kaksi maalia liigan historiassa
Joulukalenteri: Maineikas alakolmio
Joulukalenteri: Maailman kärkinelikko