Maajoukkueet

MM-lopputurnaus pelataan ensimmäistä kertaa Italiassa – tulevien nuorten MM-kisojen järjestäjämaat selvillä

07.12.
2022
Maajoukkueet

Suomen U19-naiset voitti pronssia Puolan Katowicessa 2022. Kuva: Henri Keränen

Kansainvälinen salibandyliitto julkaisi vuoden 2025 ja 2026 U19 MM-kisojen järjestäjämaat.

Vuoden 2025 U19-miesten turnaus järjestetään Sveitsissä, jossa nuorten MM-kisat pidettiin edellisen ja toistaiseksi ainoan kerran vuonna 2007. Tuolloin ottelut pelattiin Kirchbergin ja Zuchwilin kaupungeissa. Kokemusta arvokisojen järjestämisestä maalta löytyy kuitenkin runsaasti, sillä se toimi esimerkiksi naisten vuoden 2019 MM-kisojen ja viimeisimpänä marraskuussa 2022 miesten MM-kisojen näyttämönä.

Vuonna 2026 MM-karkelot nähdään ensimmäistä kertaa historiassa Italiassa, jossa pelataan U19-naisten MM-kisat. Italia on järjestänyt vuosien saatossa lukuisia miesten, naisten sekä U19 MM-karsintatapahtumia, joten lopputurnauksen järjestämiseen maa ei lähde täysin tyhjältä pöydältä.

U19-miesten MM-kisat järjestetään välissä Tanskan Fredrikshavnissa 2023, ja vuonna 2024 U19-naiset pelaavat Lahdessa.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on journalismin opiskelija ja Pääkallon toimittaja.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.