Liigat

Nordlund ja TPS huippuvireessä Champions Cupiin – ”Vähän liian helpolla ollaan päästy tähän mennessä”

29.12.
2022
Liigat

Nordlund johtaa F-liigan pistepörssiä 17 pisteen erolla. Kuva: Esa Takalo

Hallitsevan Suomen mestarin ykköstykki Milla Nordlund, 25, on yksi Champions Cup -turnauksen kiinnostavimmista pelaajista.

Nordlund ja TPS osallistuivat Champions Cupiin edellisen kerran vuonna 2017, jolloin turkulaisten matka päättyi välierävaiheessa ruotsalaista IKSUa vastaan murskalukemin 15-1. Tällä kertaa lähtökohdat, ja samalla myös odotukset F-liigan suvereenin kärkijoukkueen kohdalla ovat huomattavasti korkeammat.

– Hyvät fiilikset on ja tietenkin vähän jännitystäkin alkaa jo irtoamaan. Ei tässä enää hirveän paljon aikaa ole. Odottavat ja vähän jännittyneet fiilikset, Nordlund kertoo Pääkallolle turnausta edeltävällä viikolla.

Kuluvalla F-liigakaudella Nordlund on napsinut tehopisteitä tahdilla, johon muut eivät ole pystyneet vastaamaan. 15 otteluun TPS-laituri on iskenyt tehot 33+14=47 ja johtaa saldoillaan piste- ja maalipörssiä selvillä eroilla.

– Luulen, että aika lailla jatkettiin siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Samassa ketjussa saanut pelata ja ollaan yhdessä viety peliä eteenpäin. Se on entistä helpompaa, sanotaan näin. Välillä saa puttailla tyhjiin ja koko ajan on hyvä fiilis pelata. Intoa on tullut lisää, mikä varmasti näkyy pisteiden valossa.

Syksyn aikana TPS voitti kaikki ottelunsa varsinaisella peliajalla, ja tilastotkin tukevat turkulaisten vähintäänkin vahvaa alkukautta. Maaleja syntyi ylivoimaisesti eniten ottelua kohden (9,53) ja samalla omiin kolisi kaikista joukkueista vähiten (2,6). Tästä huolimatta joukkueen tulee löytää vielä ylimääräinen vaihde, kun noin viikon päästä vastaan asettuu kaksi Euroopan kärkijoukkuetta.

– Tottakai voittaminen lisää itseluottamusta ja tiedostetaan, että ollaan pelattu ihan hyvällä tasolla. Chämppäreitä ajatellen ehkä enemmän olisi kaivannut kovempia pelejä alle. Mun mielestä vähän liian helpolla ollaan päästy tähän mennessä, Nordlund kertaa.

– Uskon, että meidän pitää löytää vielä viimeinen napsu. Ainakin puolustuspeliin, koska ihan hirveästi ei olla jouduttu puolustamaan pidempiä aikoja F-liigassa. Se tulee varmasti muuttumaan. Tietenkin viimeistelyn pitää toimia samaa tahtia, jos meinataan pelit voittaa. Joka osa-alueeseen tarvitaan kyllä yksi napsu lisää.

TPS kohtaa välierässä tshekkiläisen FBC Ostravan. Toisessa välierässä finaalipaikasta taistelevat vahva voittajasuosikki ja Ruotsin hallitseva mestari Team Thorengruppen sekä Sveitsin Kloten-Dietlikon Jets.

– Thoren on varmasti kovin. Tiedetään, että siellä on paljon kovan luokan Suomen ja Ruotsin maajoukkuepelaajia. Se on varmaan päävastustaja ja ehdoton ennakkosuosikki Champions Cupiin. Tshekin ja Sveitsin mestarit eivät ole ihan niin tunnettuja, että miten ja ketä siellä pelaa.

Nordlund näkee pienen edun siinä, että turnaus pelataan Suomessa.

– Toivottavasti Turustakin tulee paljon kannattajia. Kyllä se tuo aina ehdottomasti boostia pelaamiseen, ja on se siistiä päästä Suomessa tollasia pelejä pelaamaan. Joukkuekin on vielä vähän erilainen kuin 2017 Seinäjoella. Nyt on oikeasti mahdollisuudet pärjätäkin, mikä tuo lisäboostia ja näyttämisen halua kotikatsomoihin.

Syksyllä maajoukkuetauon tienoilla TPS:n päävalmentaja Aki Vilander kommentoi Pääkallolle, että kaikki harjoittelun ohjelmointi ja kuntopiikki on rakennettu turnausta varten. Myös Nordlund mainitsi tämän aikaisemman kysymyksen yhteydessä, mutta uskoo kuitenkin, että vahvat näytöt jatkuvat myös sarjan puolella Champions Cupin jälkeen.

– Koen, että meidän pelissä on vielä paljon parannettavaa, vaikka kaikki pelit ollaan voitettu. Pystytään parantamaan vielä paljon enemmän ja chämppäreissä on hyvä nähdä, missä tällä hetkellä mennään. Tuloksesta riippumatta uskon, että saadaan lisävirtaa harjoitteluun ja tuleviin F-liigapeleihin ja sitä kautta pudotuspeleihin.

Artikkeli on tuotettu Champions Cupiin liittyvässä kaupallisessa yhteistyössä Salibandyliiton kanssa.

Champions Cup on koko perheen tapahtumapäivä, tarjoaa tekemistä kaiken ikäisille – lue lisää

Champions Cupin liput myy Tiketti.fi

Tarjolla on sekä päivä- että turnauslippuja kahdessa hintaluokassa (A-katsomo ja B-katsomo) sekä koko päivän VIP-lippuja. Alle 4-vuotiaat lapset pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi. Lapselle tulee kuitenkin lunastaa maksuton lippu Tiketin sivulta.

Saatavilla on myös Tapas-ravintolan pöytiä ja aitioita, joissa voit nauttia tarjoilusta ja otteluista koko päivän ajan. Tiedustelut tickets@salibandy.fi.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on journalismin opiskelija ja Pääkallon toimittaja.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.