Liigat

Oilersin tehohyökkääjä Heikki Iiskola pistetahdistaan: “Hattu menee fysiikkaosastolle”

15.12.
2022
Liigat

Heikki Iiskola maalasi kauden ensimmäisessä Espoon derbyssä kahdesti. Kuva: Juhani Järvenpää

Alkukaudesta huippuvireeseen päässyt Heikki Iiskola, 24, on parhaillaan pistepörssin jaetulla kärkisijalla.

Oilersin ykkösketjun laituri on loihtinut 16 ottelussa tehopisteet 17+20=37, ja nykyisellä tahdilla hyökkääjän henkilökohtaiset piste-ennätykset ovat paukkumassa runkosarjan päätteeksi rikki.

– Saatiin kesällä treenattua miten haluttiinkin ja totta kai ketjukaverit, joiden kanssa on pelannut, helpottaa touhua aika paljon, Iiskola avaa Pääkallon haastattelussa.

Keväällä 2018 Oilersin riveihin siirtyneeltä Iiskolalta on nähty tehokkaita kausia aikaisemminkin, mutta viime vuosina otteluita on jäänyt paljon välistä loukkaantumisten seurauksena. Menneellä kaudella Iiskola pelasi runkosarjassa ainoastaan 11 ottelua, mutta hyökkääjä nähtiin kuitenkin mukana kevään ratkaisupeleissä, jotka päättyivät Oilersin osalta pronssimitaleihin.

– Se varmasti siivittää aika paljon, että sai ehjän kesän alle eikä tullut minkään näköisiä loukkaantumisia. Aikaisempina vuosina alkukausi on ollut jo valmiiksi rikkinäinen tai olen aloittanut pelit vasta myöhemmin. Hattu menee fysiikkaosastolle sen suhteen, että on saanut loihdittua meikäläisestä tällaisen, joka kentällä tällä hetkellä viilettää.

– Onhan se positiivista kun pisteitä tulee. Silloin yleensä tietää, että tekee asioita oikein, mutta kentällisen kanssa onnistuminen ja voittaminen on kuitenkin se tärkeämpi osa siitä.

Iiskola kokee, että kehitystä tapahtuu koko ajan myös pelin muilla osa-alueilla.

– Sen huomaa, kun pystyy keskittymään muihinkin osa-alueisiin enemmän kuin aikaisemmin. Ei tarvitse aina välittää onnistumisista, kun meidän kentässä kaikki onnistuu laajalla rintamalla. Esimerkiksi puolustushommiin ollaan pystytty keskittymään paljonkin.

– Puolustuspään onnistumiset ruokkii aika paljon hyökkäystäkin. Sekin helpottaa, että saadaan pidettyä palloa eikä tarvitse puolustaa koko ajan.

“Ei sitä halua kumpikaan hävitä”

Huomenna perjantaina luvassa on jälleen odotettu kohtaaminen, kun Oilers ja Indians mittelevät toistamiseen tällä kaudella Espoon herruudesta. Tällä kertaa isäntäjoukkueena toimiva Indians lähtee hakemaan revanssia, sillä kauden ensimmäinen derbyottelu päättyi Oilersin murskaavaan 10-1-voittoon.

– Sanoisin, että huomenna tulee aika kiihkeä peli. Kaverilla on varmasti viimeinen hampaankolossa ja paljon näytön haluja nyt. He ovat pelanneet hyvin tässä maajoukkuetauon jälkeen niin tulossa on ihan varmasti kiihkeä ja mielekäs ottelu, Iiskola ennustaa.

Paikallisuuden lisäksi kyseiset ottelut ovat nykyiselle Oilers-hyökkääjälle siitä erityisiä, että vastassa on hänen entinen seuransa. Kaudella 2015-16 liigatasolla debytoinut Iiskola pelasi Heimon riveissä kolme kautta ennen siirtymistä Oilersiin.

– Kyllähän mukana on aina oma Espoolisä, mutta toivoisin, että näitä saataisiin silti vietyä isompiin valoihin. Ne ovat aina olleet hienoja, kun isommat tapahtumat ovat oikeasti tuoneet vähän vielä extraa siihen. Mutta totta kai, kun taistellaan Espoon herruudesta niin ei sitä halua kumpikaan joukkue hävitä.

Perjantain ottelu ei myöskään ole vain yksi Espoon derby muiden joukossa, sillä kyseessä on Indiansin 30v-juhlaottelu. Ottelutapahtuman yhteydessä tullaan näkemään palkitsemisia, ja esillä on myös merkittäviä hetkiä ja materiaalia seuran historiasta.

Indians-kamppailu mukaan lukien Oilersilla on edessä vielä kolme isoa ottelua ennen parin viikon mittaista taukoa. Sarjataulukon tasaisessa kärkikamppailussa mukana oleva espoolaisryhmä kohtaa lauantaina tällä hetkellä kolme pistettä alempana olevan SPV:n ja tulevalla viikolla kaksi pistettä ylempänä olevan KrP:n.

– Varmasti on tosi tärkeetä, että saadaan tähän onnistumisia. Viime pelin suunta näytti jo ihan hyvältä niin toivottavasti pystytään jatkamaan siitä. Joulutauollakin voi sitten vähän levollisimmin mielin lepäillä, Iiskola toteaa.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on journalismin opiskelija ja Pääkallon toimittaja.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.