Sveitsin miesten salibandymaajoukkueen valmennus vaihtuu – maa jatkaa ruotsalaiskomennuksessa

Kuvassa Johan Schönbeck toinen oikealta. Kuva: Adam Troy

Kuvassa Johan Schönbeck toinen oikealta. Kuva: Adam Troy

Sveitsin miesten maajoukkue pysyy ruotsalaisessa käskytyksessä, kun David Janssonin jälkeen puikkoihin astuu Johan
Schönbeck.

Päävalmentajan tehtävästään väistyvän David Janssonin tilalle astuu hänen maamiehensä Johan Schönbeck. 51-vuotias ruotsalainen on valmentanut vuodesta 2019 lähtien Ruotsin pääsarja SSL:ssä pelaavaa Växjö Vipersia nostaen sen sarjan huipulle. Kansainvälistä kokemusta häneltä löytyy Sveitsinpääsarjasta kuuden vuoden ajalta (2003-2005 UH Zäziwil-Gauchern, 2006-2008 Unihockey Tigers Langnau,2013-2015 SV Wiler-Ersigen) sekä Tanskan maajoukkueen peräsimestä kahden vuoden verran.

– Johan painottaa paljon taktista kurinalaisuutta, aistii mitä joukkue tarvitsee ja osaa reagoida sen mukaan. Hän on vaativa ja hänellä on selkeä idea siitä, kuinka joukkueen tulisi suoriutua, miesten maajoukkueen johtaja Mattias Hofbauer sanoitti Sveitsin liiton tiedotteessa.

Hofbauerin mukaan Schönbeckin vahvuuksiin kuuluu aktiivinen valmentaminen sekä reagointi pelin aikana, jota halutaan painottaa myös pelaajien puolelta.

Schönbeckin valmennustyyli on tuonut hänelle myös menestystä: Sveitsin cup Tigers Langnaun kanssa 2007, Sveitsin mestaruus SV Wiler-Ersigenin kanssa vuosina 2014 ja 2015 sekä Ruotsin cup Växjön kanssa 2021. Hänet on myös palkittu vuoden valmentajana Sveitsin pääsarjassa (2007 ja 2014) sekä viime kaudella Ruotsissa.

Teksti: Jani Manninen