Liigat

Tuomala kertoo Podipojissa vaikeasta selkävammastaan – ”En tuntenut sukupuolielimiäni esimerkiksi”

09.12.
2022
Liigat

F-liigan kärkimaalivahteihin kuuluva Miro Tuomala kertoi Podipojat-podcastissa vaikeasta selkävammastaan ja sen seurauksista. Kuva: Juhani Järvenpää

Nokian KrP-pelaajien luotsaama Podipojat-podcast kertoo kakkoskauden neljännessä jaksossa maalivahti Miro Tuomalan vaikeasta selkävammasta.

Mikko Laakson, Joona Rantalan ja Tuomalan välisessä keskustelussa avataan viimeksi mainitun poissaoloa tältä kaudelta. Tuomalalla on ollut vuosien varrella ongelmia selän kanssa, mutta viimeisin käänne oli jo huomattavasti vakavampi.

– Selkä jouduttiin operoimaan kiireisellä leikkauksella syyskuussa. Välilevyn pullistuma pääsi niin pahaksi, että puski selkäydinkanavaan ja täytti sen välilevynesteellä, mikä sit vei hermojuuret jalkoihin eli jalkoihin ei kulkenut enää hermot, ja niistä hävis tunto, Tuomala kertoi.

Tuomala kertoi myös dramaattisista vaiheista, kun vamman vakavuus alkoi selvitä hänelle. Hän ei ollut harjoitusten jälkeen ollut normaalissa kunnossa ja tunto oli osin hävinnyt jaloista. Mies soitti aiheesta myös terveydenhoidon ammattilaiselle, joka käski tarkkailemaan tilannetta.

Seuraavana aamuna tilanne oli muuttunut selkeästi vaikeammaksi.

– En tuntenut sukupuolielimiäni esimerkiksi. Kusta ei tullut, eikä pystynyt siis kusemaan.

Kuuntele lisää tapahtumista Podipoikien tuoreesta jaksosta, jossa käydään läpi syventävästi myös Rantalan MM-kisareissua. Jakso julkaistaan myös Youtubessa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen