Urheilun ja median monitaitaja Oskari Saari liittyy liigakärjen valmennusryhmään – ”Keskustelimme jo pari vuotta sitten mahdollisuudesta valmentaa TPS:ssa”

Oskari Saari oli mukana Suomen MM-kotikisaprojektissa joukkueenjohtajan roolissa. Kuva: salibandy.fi

Oskari Saari oli mukana Suomen MM-kotikisaprojektissa joukkueenjohtajan roolissa. Kuva: salibandy.fi

Miesten F-liigan TPS tiedotti perjantaina, että valmentaja Oskari Saari, 47, liittyy joukkueen valmennukseen tästä kaudesta alkaen.

Saari oli viime kaudella osa EräViikinkien liigajoukkueen valmennustiimiä. Pääosan valmennusurastaan hän on toiminut Vihdin Salisusien pääkäskijänä, joka nousi Saaren johdolla kolmosesta Suomisarjaan.

– Fiilis on tosi hyvä! TPS on ammattimaisuudessaan ja kiinnostavuudessaan taatusti aivan kärkeä suomalaisessa salibandyssä. Siksi päätöstä ei tarvinnut kauan kypsytellä. Itse asiassa Pertun (Kytöhonka) kanssa keskustelimme jo pari vuotta sitten mahdollisuudesta valmentaa TPS:ssa, mutta silloin kuvio ei toteutunut siviilikiireiden takia, Saari sanoitti TPS:n tiedotteessa.

Saari valmensi Salisusia tälläkin kaudella ennen TPS-pestiä.

– Ensi kaudesta keskusteltaessa kävi ilmi, että joukkueella saattaisi olla minulle käyttöä jo meneillään olevalla kaudella ja halusin tarttua tähän mahdollisuuteen. Lähden mukaan tosi motivoituneena ja tekemään kaikkeni sen eteen, että voin omalta osaltani auttaa joukkuetta menestymään tällä kaudella.

TPS johtaa tällä hetkellä F-liigan runkosarjaa ja oli syyskauden vakuuttavin suorittaja. Päävalmentaja Santeri Raatarila väistyy paikaltaan kauden jälkeen ja vetovastuun ottaa Perttu Kytöhonka.

Saari muistetaan yleisesti urastaan urheilun ja urheilutoimittamisen maailmasta. Hän on ollut vuosia urheiluselostaja ja tunnetaan muun muassa niin salibandyn, formulan ja jääkiekon selostamisen saralta. Toimitustyön ohella hän on kirjoittanut useita urheilukirjoja, joista tunnetuimmat ovat käsitelleet Aki Hintsaa ja Petteri Nykkyä.

Salibandyssa hän on toiminut Suomen maajoukkueissa joukkueenjohtajana (MM-kisaprojekti 2020) ja tiedotuspuolella viime vuosikymmenellä. Saari teki aikoinaan menestyksekkään uran erotuomarina, jonka kruununa voi pitää vuoden 2000 MM-finaalin tuomitsemista.